Astăzi am preparat o prăjitură extrem de cremoas, ciocolatoasă şi răcoroasă. Prepararea ei a durat 15 minute, plus 2 ore la congelator şi gata răsfăţul de după-amiază. Şi nu conţine nici măcar miere.

Iată ingredientele:

Baza:
– 250 gr. nuca românească (hidratate peste noapte);
– 150 gr. seminţe de floarea soarelui (hidratate);
– 100 gr. stafide;
– 1 banană;
– 1 lingură carob (10 gr.);
– 2 linguri cacao (20 gr.);
– 1 praf sare;
– 2 prafuri scorţişoară;
– 30 gr. ulei cocos.

Cremă caramel:
– 300 gr. curmale şi smochine hidratate şi scurse;
– 70 gr. apă în care au stat la hidratat curmalele şi smochinele;
– 30 gr. ulei cocos;
– 1 praf vanilie;
– 1 praf scorţişoară.
– 100 gr. cireşe, vişine (fără sâmburi) sau alte fructe congelate.

Mod de preparare:

1. Se pun în bolul de mixare (Thermomix) toate ingredientele pentru bază şi se mixează timp de 15 sec. la viteza 8 (păstrăm o consistenţă mai grunjoasă pentru că este plăcut să găsim bucăţele de nuca într-un blat). Dacă doriţi să fie mai dulce adăugaţi o lingură de miere/agave şi mixati 10 secunde /viteză 2.

2. Transferăm blatul într-o formă cu inel detaşabil sau într-un vas cu folie de plastic la bază, ridicând compoziţia şi pe pereţi (ca la tarte);

3. Presărăm fructele congelate peste blat;

4. Punem în bolul de mixare ingredientele pentru crema caramel şi mixăm timp de 2 min./ viteză 6;

5. Turnam crema peste fructe;

6. Presăram cacao sau carob pe deasupra şi lăsăm prăjitura la congelator cel puţin 2 ore.

Când o scoatem din formă o decorăm cu ce avem prin cămară. Eu am pus goji, dar ar merge de minune şi fulgi de migdale, fulgi de cocos, nucă măcinată, boabe de cacao şi orice vă mai trece prin minte.

Nu arată nemaipomenit dar gustul este deosebit (din experienţă mea în degustat dulciuri raw atât ale mele cât şi ale altora observaţia aceasta tinde să devină regulă – cele extraordinar de aspectoase, colorate nu sunt atât de gustoase).

Să fie darnic Moşul cu voi !

Andra