Săptămâna această am fost şi sunt 100% pe alimentaţie raw, preponderent lichidă, mai exact cu o singură masă/gustare solidă pe zi. Nu e uşor , mai ales că am tot fost pe drumuri, dar se poate. Gurmandă cum sunt aşteptam cu frenezie momentul mesei solide şi mă tot frământăm cu ce aş putea să îmi potolesc pofta şi foamea. În a 4-a zi am improvizat aceste roşioare umplute care mi-au încântat la maxim papilele gustative.

Ingredientele sunt :

– 1 kg roşii (cam 8 bucăţi);

Umplutură:

– 2 linguri tahini;
– zeama de la o lămâie;
– 2 ardei graşi roşii mici;
– 1 ardei chilli uscat;
– 4 căţei usturoi;
– 2 cepe verzi (doar partea albă);
– 1 legătură pătrunjel;
– sare;
– 100 grame măsline (opţional).

Tăiem roşiile – facem un capac cam pe la 3/4 din înălţimea lor, le scobim şi le lăsăm la scurs. Căpăcelele roşiilor şi pulpa din interior le punem în blender împreună cu pasta de tahini, ardeii graşi şi chilliul, usturoiul, sarea şi zeamă de lămâie. Obţinem un sos nu foarte gros de o culoare portocaliu – corai .

Turnăm sosul într-un castron şi adăugăm pătrunjelul şi coada de la ceapa verde tocate mărunt, măslinele (dacă dorim – eu am făcut fără măsline pentru mine 4 bucăţi). O să vă mai rămână sos, eu l-am adăugat peste un orez sălbatic gata fiert, la abur, şi cică a fost foarte reuşită combinaţia. Merge şi peste paste de dovlecei sau alte legume. Ţine-l la frigider pentru a-l putea folosi a două zi la o nouă masă delicioasă.

După ce s-au umplut roşiile , se lasă câteva ore (3-4) la deshidratat, sau 30-45 minute la cuptor 80-100 grade cu ventilație – până când sosul se lipeşte de pereţii roşiilor şi se servesc călduţe.

Să aveţi un weekend minunat !

Andra