Spre ruşinea mea trebuie să recunosc că habar nu aveam din ce se face marțipanul adevărat, e drept că nici nu am mâncat decât în umplutura unor bomboane. Cel de pe torturile din comerţ (de la noi din Bucureşti) am ştiut că nu e marțipan adevărat dintotdeauna. Săptămâna trecută am avut chef să fac un dulce mai special şi după o incursiune printre reţete am hotărât : marțipan raw. Iată cum am creat acest desert foarte simplu şi savuros:

Ingrediente :

– 200 grame migdale hidratate şi cojite (partea cea mai dificilă – a durat 45 minute);
– 50 grame sirop agave (nu miere, pentru că aroma ei este mult prea incompatibilă cu gustul
marțipanului) ;
– 1 lingură apă de flori de portocal;
– vanilie (praf sau 1 băţ).

1. După ce am reuşit să curăţ migdalele de coajă le-am pus în deshidrator ca să se usuce (cam o oră) – dacă nu aveţi deshidrator puteţi să le lăsaţi afară în soare; (eu îmi uscam aşa fulgii de cocoş, îi acopeream cu tifon să nu zboare şi să nu se prăfuiască);
2. Gata uscate le-am pus în robot şi le-am făcut făină;
3. Am adăugat restul ingredientelor şi am amestecat până s-a format o „cocă ” (dacă nu se formează puteţi să mai adăugaţi sirop de agave sau apă de flori – oricum aici e şi după gust, eu nu fac deserturi prea dulci);
4. Puteţi să faceţi biluţe bombonele din compoziţia rezultată sau batoane cum am făcut eu pe care să le tăvăliţi prin pudra de cacao/carob – eu am avut un amestec de pudră de cacao, carob, scorţişoară şi cuişoare.

Eu am făcut 3 batoane. Au stat 3 zile în frigider şi gustul nu  s-a modificat. Incredibil de simplu şi special (şi cât va puteţi juca cu acestă compoziţie în dulciuri – să îmi spuneţi şi mie ce combinaţi cu el)!

Un weekend minunat precum vremea de afară vă doresc!

marzipan