Nu o să vă mint, gogoşelele nu au gust de gogoşi/ineluşe prăjite, dar sunt foarte gustoase, iar glazura este mai mult decât perfectă.

Ingrediente :

Inele

– 2+1/2 căni de făină de ovăz (eu am făcut din fulgi);
– 1 cană nuci braziliene măcinate (se pot înlocui cu seminţe de floarea soarelui);
– 1/2 cană fulgi de cocos;
– 100 ml ulei cocos;
– miere după gust;
– scorţişoară, vanilie, nucşoară etc.

Ingredientele se amestecă cu un robot sau cu mâna (se şi frământă) până obţinem un aluat dulce şi lipicios, uşor de modelat. Se împarte în bucăţi egale aluatul, se ia fiecare bucată şi se modelează sub formă de turtiţă, după care prin apăsare eliminăm centrul ei obţinând astfel un cerc. La sfârşit din centrele detaşate vom mai face câteva inele. Dăm la frigider inelele până preparam glazură.

Glazura

– coaja de la 2 portocale;
– sucul de la 3 portocale;
– miere după gust;
– 1 cm ghimbir ras fin (eu îl ador dar s-ar putea să fie prea mult pentru unii);
– 30 ml ulei cocos;
– 1 praf de turmeric pentru culoare.

Se amestecă ingredientele, se potrivesc la gust (după preferinţe) şi culoare (trebuie să aşteptăm un pic, turmericul nu colorează instant glazura, durează cam 10 minute până se îngălbeneşte). Când este gata o turnăm peste inele şi mai lăsăm la frigider măcar 1 ora pentru a se întări.

Mini vacanţă delicioasă!