Astăzi am fost la RawCoco (http://www.rawcoco.ro/) – prima cofetărie ceainărie raw din Bucureşti. Îl văzusem în poze dar în realitate întotdeauna e altceva: peretele roz cu buline, borcanele din tavan, oglinda, pianul … o atmosfera atât de cochetă, inedită, fresh şi dulce în perfect tandem cu bucătăria dulce a raw-ului.

Într-un astfel de loc şi la un atelier Totul despre raw nu putea să fie decât o atmosferă minunată, oameni plini de energie, optimism şi căldură. Am povestit fiecare, am degustat ceaiul Tulsi (busuioc indian) – atât de aromat – şi evident am bucătărit. În meniu au fost: supă de grapefruit şi căpşuni, îngheţată de vişine şi smochine în cornet de halva. Iată reţetele:

Supă de grapefruit şi căpşuni (aproximativ 700 ml, 4 porţii)

– 300 grame căpşuni;
– sucul de la 2 grapefruit;
– 1 pahar lapte migdale;
– 2 linguriţe de curry;
– 1 linguriţă sare, 2-3 prize de piper;
– 1 legătură de ceapă verde;
– 1 legătură de mărar/pătrunjel;
– fulgi de chilli.

Se procesează căpşunile, sucul de grapefruit, laptele, curryul, sarea şi piperul pentru câteva minute, se gustă şi potriveşte în funcţie de gust. Se toarnă în bolurile de servire şi se asezonează cu verdeaţă tocată mărunt şi fulgi de chilli.

Îngheţată de smochine (aproximativ 500 grame)

4 banane congelate (se scot cu 30 minute înainte la temperatura camerei pentru a se putea procesa)
10 smochine hidratate 30 minute înainte în apă plata/suc de portocale /lapte migdale
2 linguri tahini (pastă susan)
1 pahar cu lapte de migdale
miere (după gust)
1 lingură de mentă uscată (sau câteva frunze proaspete)
1 lingură tărâţe psyllium

Toate ingredientele se mixează până obţinem o crema fină.

Îngheţată de vişine (500 grame)

4 banane congelate
200 grame vişine fără samburi
sucul de la 2 portocale
1 linguriţă mentă uscată (câteva frunze proaspete)
1 lingură tărâţe psyllium
2-3 prafuri de scorţişoară/nucşoară
miere (în funcţie de gust)

Se procesează ingredientele până se obţine consistentă potrivită.

Halva (350 grame)

100 grame tahini (pastă susan)
200 grame făină migdale
30 grame fulgi cocos
80 grame miere
20 grame ulei cocos
cacao/carob – 20 grame

Întâi facem făina de migdale, după care amestecă într-un castron sau în robot toate ingredientele (fără cacao/carob) până obţinem un aluat lipicios. Împărţim compoziţia în două părţi egale pentru a pune cacao/carobul într-una din bucăţi. Când avem cele două părţi – una gri şi alta maro – le amestecăm şi dăm forma dorită – se poate pune într-o formă de chec pentru că apoi să tăiem felii, în forme de brioşe de silicon (cornet), pe post de blat de tort etc. Se lasă la frigider minim 1 ora că să se întărească.

Mă bucur că v-am cunoscut!
Cu drag,
Andra