IMG_1044
Cum este o zi urâtă și nu vom putea ieși  la plimbare m-am gândit să îi fac o bucurie fetiței mele . Aveam de gând să  încerc să folosesc agar-agarul și cu fructe (am făcut în trecut un fel de „cremă de zahăr ars” cu lapte de migdale) și iată că a venit momentul. Am folosit :

– 15 căpșuni mari;
– 10 vișine;
– 3 linguri apă;
– 1 praf de scorțișoară;
– sirop agave după gust;
– 2 lingurițe de 1,2 ml ( fiecare ) de pudră agar-agar.

Am pus fructele cu apa, scorțișoara și îndulcitorul în robot și am făcut un suc gros. Mi-au ieșit 200 ml.
Am pus sucul într-un ibric, am adăugat cele 2 lingurițe de agar-agar, am amestecat cu telul și am dat la foc mediu amestecând încontinuu. În clipa în care a dat în clocot am oprit focul și am turnat compoziția în 5 forme de brioșe și încă una de strugure.

Am lăsat la răcit la temperatura camerei dupa care le-am pus în frigider. Compoziția rezultată nu este prea groasă, doar ușor vâscoasă, dar la rece se întărește imediat (1 oră). Trebuie sa fiți atenți la indicațiile de pe punga de agar-agar. Eu am folosit acest produs și o linguriță gradată de acest fel :