Weekendul acesta am facut o prăjiturică pentru un baiețel de 9 luni . Mi s-a dat mână liberă așa că a fost o mare plăcere . Mamicile și toți cei interesați de alimentația copiilor știu că înainte de vârsta de 1 an există o serie de interdicții și precauții . Una din interdicții este cea legată de consumul de nuci și alune cât și de miere . Ținând cont de ele am folosit un mix de fulgi de ovăz și secară bio pentru blat și banane pentru cremă. M-am gândit că o formă de jeleu ( de silicon ) ar fii foarte atractivă . Prăjiturica rezultată are aproximativ 500 grame și a fost foarte apreciată . Iată ce am folosit și cum am procedat :

Am început cu crema ( pe motiv de formă , partea cu circumferință mai mare trebuie sa fie blat ) .

– 3 banane ;
– 6-7 caise fără sâmburi ;
– 4 căpșuni mari taiate bucățele ;
– 3 linguri ulei de cocos netopit ;
– 1 lingură tărâțe psyllium ;
– 1 cm ghimbir ;
– 2 linguri stafide si 4 smochine hidratate în zeamă de portocale circa 30 minute .

Se procesează toate ingredientele , exceptând căpșunile , până obținem o cremă consistentă și dulce pe gustul nostru ( eventual adăugăm miere ) .Adăugăm si bucățelele de căpșuni și amestecăm . Turnăm crema în formă și lăsăm la congelator cel puțin 1 oră pentru a se întării bine.

Blatul :

– 3 linguri de mix fulgi de ovăz și secară ;
– 7-8 smochine hidratate în suc de portocale ;
– 3 linguri fulgi de cocos ;
– 1 lingură tărățe psyllium .

Se mixează bine de tot ingredintele până obținem un aluat lipicios pe care îl întindem peste crema întărită . Mai lăsăm la congelator câteva ore după care trecem la ornat . Eu am pus zmeură și am stropit cu un sos din zeamă de lămâie , un pic de miere de rapiță si pudra de flori de hibiscus ( amestecate cu lingurița într-o cană ) .

Foarte ușor și aromat .

O săptămână minunată vă doresc !