În ultima zi a lunii iulie ne-am adunat în cadrul intim al Ceainăriei Casa Satya pentru a face pachețele de primăvară și tort rainbow – totul raw evident . Pe unele doamne prezente le cunoșteam de la alte ateliere raw  ( a fost și un domn ! ) , cu restul ne-am cunoscut și împrietenit la fața locului  .

Am demarat bucătăreala cu tortul multicolor pentru a avea timp să se întărească , treabă care nu prea ne-a reușit ( se făcuse târziu și a trebuit sa îl tăiem mai repede ca să guste toată lumea ) . Etapele realizării lui sunt acestea :

  Strat 1 ( blat )

300 grame caju hidratat , 8-10 curmale hidratate 30 minute în apă plată sau suc de portocale ( suc de la 2 portocale ) , o lingură miere , 1-2 prafuri de scorțisoară, 3 linguri de pudră cacao /carob, 1 lingură ulei cocos ( unt cocos- nu trebuie topit înainte , la blenduire se va încorpora foarte bine  )   ; se mixează până se obține o compoziție omogenă , dacă doriți chiar ușor grunjoasă ; se pune în forma de tort și se dă la congelator .

Strat 2 ( verde )

2 banane de dimensiune medie , 4 kiwi , sucul a 2 lămâi verzi ( lime ) , se poate pune și coaja , 2 linguri de mentă uscată sau o mână de mentă fresh , 1-2 linguri miere , 1 lingură tărâțe psyllium , 1 lingură ulei cocos  .

Strat 3 ( roz )

1 banană medie , 1 pahar mare zmeură , 1 praf nucșoară/cuișoare , 1-2 linguri miere, 1 lingură tărâțe psyllium , 1 lingură ulei cocos , sucul unei lămâi , câteva frunze de mentă ( opțional – mie îmi rămăseseră pe masă ) .

Strat 4 ( galben )

1 banană , 4 caise coapte , 2 cm rădăcină ghimbir , 1 mână stafide hidratate, sucul unei portocale , 1 lingură tărâțe psyllium , 1 lingură ulei cocos , 1-2 linguri miere, 1/2 linguriță praf de turmeric  ( pentru culoare ) .

Deasupra am presărat pudră de cacao .

Între  așezarea straturilor în formă  este bine să lăsați să treacă cel puțin 30min.- 1 oră pentru a se evita amestecarea cremelor între ele . De asemenea dacă doriți să faceți tortul doar în două culori sau chiar una ( exceptând blatul  ) dublațti , respectiv triplați cantitățile .

Tortul de lasă la congelator minim 3-4 ore sau peste noapte .

Pachețelele de primăvară au fost partea amuzantă a serii , fiecare participant a realizat un rulou , pe care l-a și mâncat evident .

Legumele pe care le-am folosit au fost : fășii de ardei gras roșu , fășii de ceapă verde, morcov ras amestecat cu mărar tocat , fășii de castravete, germeni de sfeclă și broccoli .

Puteți să folositi orice legume – rucola, varză roșie sau verde tocată fășii , vlăstari , avocado, dovlecel etc.

Foile de orez se înmoaie  pe rând într-un castron cu apă călduță timp de 5-10 secunde ( până devin maleabile ) , se așează pe un blat de lucru ușor umezit și se acoperă cu legume până la jumătatea foii , pe toată lățimea ei , după care se rulează . Dacă capetele nu arată bine se taie , iar la următoarea foaie se va pune mai multă umplutură ( legume ) pe marginea foii . Ruloul obținut se taie în 3-4 bucăți .

Sos dulce acrișor – 10 curmale moi sau hidratate înainte , 2-3 căței de usturoi ( după gust ) , sucul unui grapefruit si al unei lămâi ( aproximativ 100 ml ) , 1 lingură oțet balsamic ; sosul se potrivește la multe preparate raw și nu numai , ca dressing pentru salate etc. ; ținut la frigider , acoperit are termen de valabilitate 1 săptămână  .

Mi-a părut bine să vă revăd, să ne cunoaștem și aștept cu drag să ne mai întălnim . Se pare că următorul atelier va avea loc la sfârșitul lunii august , așa că vă întreb ce ați vrea să bucătărim atunci ( chifteluțe falafel, sushi , paste cu sos , brânzică cremă de caju sau migdale, pate , înghețată, negrese , salam de biscuiți raw , halva , tort . . .  ) ?

     Cu drag ,

     Andra

1385723_10204545610304858_1655194877218565202_n10543543_556436001149140_7269111519897059404_o10479704_10204544213269933_1718798687742349881_n10293572_556436584482415_8138877550433352451_o10507032_556436397815767_3366713883613386583_o

1