Nu mă gândisem să postez aceste rețete , dar în urma atelierului de la Satya și a pozei postate pe facebook azi , am primit câteva cereri , așa că de ce nu . E de sezon , e extrem de sănătos și evident delicios .

 

 

Tartă raw cu dovleac

Blat – 250 grame semințe dovleac  hidratate ( sau nucă româneasca, migdale , fulgi ovăz etc )  ;

–    10 curmale ,

–    1 cm ghimbir ,

–    2 prize scorțișoară ,

–     2 prize nucșoară .

Se procesează  în robotul din dotare până obținem un aluat lipicios și suficient de dulce .

Il întindem pe fundul tăvii de tartă sau a formei de tort , putem să îl ridicăm și pe margine , formăm o bordură .

Umplutura :

–           2 linguri miere ,

–          10 curmale ,

–          1 cm. ghimbir ,

–           2-3 prize  scortisoara ,

–          2-3 prize   nucsoara ,

–          300 – 400 grame  bucăți dovleac plăcintar ( fără coaja gramajul ) ,

–          2-3 fructe kaki coapte ( sau pere zemoase , sau mandarine – asa am facut eu azi și a ieșit foarte aromată crema  ) ,

–          2 lingure tărâțe psillyum

Se mixeaza bine toate ingredientele, se potrivește la dulceață și se pune crema  peste blat. Se pot pune și stafide .

Păstrăm o bucățică de dovleac dat pe răzătoare pentru ornat . Stropim cu lămâie pe deasupra ( și un pic de miere ) ca să păstram culoarea frumoasă a dovleacului .

 

Placintă  cu  dovleac fără blat  ( cu foc )

– 500 grame dovleac dat pe răzătoare ;

– 2 mere date pe răzătoare ;

– o cană de stafide ;

– 1 cană de griș sau fulgi de ovăz ;

– 1 cană zahăr de palmier / melasă / 200 ml  sirop agave

– 2 prize de scorțișoară și nucșoară ;

– 1-2 cm. ghimbir .

Se dau pe răzătoare merele , dovleacul și ghimbirul  , se amestecă cu îndulcitorul ales , stafidele, scorțișoara, nucșoara și jumătate din cana de griș sau fulgi .

Se unge o tavă de prăjituri sau un vas de yena cu ulei de cocos  , se tapetează cu griș /fulgi de ovăz , se pune umplutura în tavă și se mai presară pe deasupra fulgi sau griș , scorțișoară, nucșoară .

Se coace 45 minute la 150 grade . Se lasă la răcit înainte de a se tăia pentru a se întări.

Să aveți un weekend delicios !

Andra