Nu îmi botez de obicei preparatele dar această prăjiturică făcută foarte rapid în timpul unei mari pofte de dulce arată atât de drăguț și e atât de delicioasă încât numele a venit ca o joacă .  Aveam poftă de nutella , dar parcă era prea banal , așa că am făcut un fel de negresă cu alune de pădure , căreia i-am asociat o cremă gen frișcă de cocos și caju . A fost apreciată chiar și de cei care nu se prea omoară cu dulciurile raw , ceea ce m-a bucurat și determinat să o împărtășesc cu voi .

IMG_1561

 

Ingrediente ( un mini tort și 5 brioșe )

Negresa :

– 300 grame alune de pădure hidratate ;

– 15 curmale foarte moi ;

– 4 linguri vârf de cacao/carob  ( pentru unele gusturi s-ar putea să fie prea mult ) ;

– 1/2 linguriță de scorțisoară și nucșoară ;

– sucul și coaja de la 2 portocale .

– 1/2  băț de vanilie .

Se amestecă în robot toate ingredientele până obținem o compoziție suficient de dulce , ciocolatoasă ( aici depinde de gusturi , puteți să adăugați miere , mirodenii etc. )  și care se leagă . O punem în formele de brioșe sau inel culinar și o depozităm la frigider cât timp preparăm frișca .

Frișca :

– 150 grame caju hidratat ;

– 2 linguri fulgi de cocos hidratați ;

– sucul a 2 lămâi ;

– 1/2 băț de vanilie ;

– 1 lingură ulei cocos ;

– 1-2 linguri de miere ;

– 50-100 ml de apă /suc de portocale/lapte de nuci ;

– boabe de cacao sfărâmate pentru decor .

Se mixează toate ingredientele ( fără boabele de cacao ) până obținem o cremă  închegată aromată și cât mai fină ( nu vă supărați dacă o să se simtă fulgii de cocos – e nevoie de un blender foarte puternic ca să se cremoșească total , oricum gustul va fii bun și nu deranjează deloc textura cocosului ) .

Scoatem din frigider  negresa / brioșele și le îmbrăcăm în cremă , ornăm cu boabe de cacao și mai lăsăm 30 minute la frigider să se întrepătrundă aromele .

Nu necesită congelare !

O toamnă dulce !

Andra