IMG_1686

Această mâncărică raw este delicioasă , ușor de făcut, sățioasă  și foarte nutritivă . Eu zic că și aspectuoasă .O să vă  surprindă gustul și s-ar putea să îi cucerească și pe cei care nu au înclinații spre crud ( puteți să nu le ziceți că este crud ) .

Ciupercile sunt o sursă de proteină vegetală ( fungică de fapt pentru că ciupercile nu se încadrează în regnul plantelor )  de cea mai bună calitate , ușor asimilabile de către corp . 100 grame de ciuperci reprezintă cam 3 grame de proteină , însă având în vedere că acestea reprezintă un aliment ușor , ele pot fi consumate în cantități mai mari , astfel încât să acoperi cel puțin jumătate din necesarul proteic zilnic. Deci , când nu consumi  nuci și semințe introduce  ciupercile pentru necesarul de proteină .

Rețeta pentru  4 porții

– 500 grame ciuperci spălate , curățate și tocate se marinează ( cel puțin 30 minute )  în ulei de măsline ( absorb destul de mult ulei ) , zeama de lămâie, cimbru uscat , oregano, 1-2 prize de piper .

Smântână de caju :

– 150 grame de caju hidratat ,

-2-3 caței de usturoi ,

-sare după gust ,

– sucul de la 2 lămâi ,

-250-300 ml apă plată ( depinde cât de lichidă vreți să o faceți ) .

Se pune caju-ul cu usturoiul, sarea , sucul de lămăie și apa în robot , procesându-se pînă obținem o cremă  lichidă , fină , sărata și usturoiată dupa gustul fiecăruia .

Turnăm smântăna peste ciupercile marinate , adaugăm frunze verzi ( baby spanac , rucola, pătrunjel ) și morcov spiralat pentru un plus de culoare și vitamine.

Jucăria din dotare este Spirallicious ( și numele este de poveste , un cuvânt magic parcă , sau mă uit eu prea mult la desene și povești …) , un produs Magicuisine pe care îl găsiți aici :

Spiralatorul de legume Spirallicious

Avantajul lui ( față de alte produse asemănătoare de pe piață ) este dimensiunea – nu ocupă mult loc în cămară, pe blatul din bucătărie , poți să îl porți cu tine în geantă pentru a face o porție de paste raw la servici  cu care iți vei da pe spate colegii , poți să îl păstrezi la birou într-un sertar – cu siguranță nu va incomoda pe nimeni .

Din experiența mea de mamă  pot să vă zic că un spiralator poate face minuni în alimentația copilului mofturos – dovlecelul crud, gulia crudă , sfecla crudă vor fii mâncate cu plăcere pentru că sunt ……spiralate .

Bonus pentru ego : salatele făcute cu ajutorul jucăriei , decorurile farfuriilor vor încânta ochiul invitațiilor dumneavoastră .

Mâncați sănătos !

Andra