Această mâncărică a rezultat în urma unei improvizații de moment și a fost atât de bună că am mai repetat rețeta cu alte ingrediente . Știți expresia – ți se topește în gură – eu nu prea o înțelegeam în privința mâncărilor sărate , dar acum salivez numai când mă gândesc la ea .

IMG_1715IMG_1717

 

Ingredientele sunt :

– rondele de cartofi dulci cât pentru 2 straturi omogene ( în funcție de tava pe care o folosiți ) ;

– conopidă pentru un strat ;

– 1 legătură ceapă verde ( sau praz ca e plină piața ) ;

– 1 și 1/2 pahar lapte de migdale de consistență groasă ;

–   2 -3 prize scorțisoară ;

– 1 lingură ghimbir ras ;

– sare după gust ;

– ierburi uscate ( cimbru, oregano, busuioc ) ;

– piper cayenne sau praf chilli .

Se unge tava cu ulei de măsline sau grăsime de cocos ( și pereții ei ) , și se așează un strat de rondele cartofi dulci . Se presară un pic de scorțișoară , sare, piper , ceapă verde , ghimbir ras .

Urmează stratul de floricele conopidă , sărate și asezonate  cu  ierburile  uscate preferate     ( oregano, cimbru, busuioc etc.  ) .

Ultimul strat de rondele cartofi dulci pudrați cu piper, scorțișoară , piper cayenne, sare , ceapă verde și ghimbir .

Turnăm laptele de migdale prin colțurile tăvii și pe  la mijloc ca să se înnece bine toată musacaua în lichid . Acoperim cu folie de aluminiu și lăsăm la cuptorul încins ( înainte ) la temperatura de 180 grade  timp de 45 minute .

A doua variantă a fost cu vinete în loc de conopidă și mirodenii arăbești ( garam masala ) . Absolut delicioasă această musaca vegană !

Poftă de viață sănătoasă !

Andra