10458378_442482462573109_8866383047377502593_n      Dacă nu mi se cerea păstram această rețetă doar pentru mine . A fost strict pentru desfătarea mea și a doritorilor de senzații tari culinare  din jurul meu. Este ceva cum nu ați mai mâncat niciodată , nu seamănă cu nimic , este ….divină și  memorabilă  . Pentru mulți vegani, raw vegani este probabil inadmisibilă prezența romului ca ingredient principal al acestei rețete și sper să nu îi supăr . Fără rom …..o să fie altceva , ceva bun cu siguranță , dar nu …orgasmic – cum se zice pe la Master Chef .

Consistența ei este foarte cremoasă , aproape de fundge , dar cu mai mult unt de cacao va deveni așa cum știm noi că trebuie să fie ciocolata albă . Mie mi-a plăcut așa și nu voi schimba proporțiile . Trebuie ținută la frigider permanent !

Ingrediente

150 grame de caju hidratat

250 gr. unt de cacao

1/2 cană de miere/sirop agave

1 băț de vanilie

sucul de la 1/2 lămâie

250 ml lapte cocos

100 gr. ulei de cocos

50 ml rom alb ( Malibu cocos dacă aveți este perfect , eu am avut rom simplu )

1/2 cană stafide hidratate în cei 50 ml de rom

3 linguri de fulgi cocos

Începem prin a hidrata stafidele în rom pentru că au nevoie cam de 30 minute (măcar )  să absoarbă bine de tot alcoolul .

Punem în robot restul ingredientelor ( unturile topite înainte dacă nu aveți Thermomix ) și mixăm bine de tot până rezultă o pastă cremoasă . Adăugăm și stafidele cu romul și mai amestecăm un pic ( fără să se sfărâme stafidele ) .

Punem compoziția într-o tavă căptușită cu folie de plastic și adăugăm o pată de culoare – eu am pus pudră de hibiscus, dar se poate pune scorțișoară , firicele de frunze de mentă , pudră de cătină , pudră de cacao, carob etc. . O lăsăm la congelator până se întărește . Nu va fii înghețată așa că se poate servi imediat ce a fost scoasă de la rece .

Tot din seria dezmățurilor culinare raw vegane sunt și trufele cu piper pe care o să le fac joi, 30 aprilie la atelierul de la ora 18 de la Ceai cu mămici , alături de Andreea , aka Cherie Libellule , care o să se ocupe de partea verde, detoxifiantă ( supa de avocado și smoothie verde ) . Vă așteptăm cu drag !

Detaliile evenimentului aici :https://www.facebook.com/events/1439220306377971/

Confirmarea participării se face prin e-mail la adresa cherielibellule@gmail.com

Vă așteptăm cu drag !

Andra