Inele de conopidă din 3 ingrediente, vegane și fără gluten !!! Sunt un produs de patiserie cu adevărat sănătos și incredibil de delicios . Oricât de multe încerc să fac (ca să avem 2-3 zile) tot în aceeași zi le terminăm . Miroase fantastic în casă, le plac și copiilor din vecini, sunt buni de luat la pachet și cred că țin și mai multe zile dacă reușiți să vă abțineți de la ele.

O să încerc și cu ceapă cât de curând.

Ingrediente

500 grame conopidă crudă spălata, desfăcută în buchețele

400 grame făină orez

1 lingură amidon porumb

1/2 linguriță oregano +1/2 linguriță cimbru

1/2 linguriță turmeric (opțional, eu îl pun pentru proprietăți și culoare)

1 lingură ulei măsline

1 linguriță rasă sare

    Pun conopida în robot și o mixez până se transformă în piure (piure crud), apoi încep să adaug restul ingredientelor (întâi uleiul, turmericul și sarea, apoi făina și amidonul), amestecând la o viteză medie. Aluatul rezultat nu este tare precum o cocă , dar se poate modela în bile pe care le aplatizăm în palmă și găurim în centru (cu degetul) după ce le-am așezat în tava de cuptor pe hârtie. Se pot presăra semințe, ierburi uscate pe deasupra dacă doriți.

    Am lăsat aproximativ 25 minute la cuptorul preîncălzit (180 grade), până se rumenesc. Sunt crocante la exterior și se păstrează așa indiferent de condițiile de păstrare (frigider, pe masă sau dulap).

   Eu una sunt foarte fericită de această descoperire care a pornit de la blatul din conopidă pentru pizza  distribuit mult pe facebook . Și această combinație merge pe post de blat (pizza, tarte, brioșe sărate).

   Neapărat să încercați !

   Andra

covrigi conopida