Foarte buni și rapizi acești noodleși cu legume colorate, arată bine pe orice masă, chiar și festivă. Eu i-am avut pe masa de revelion, îi preparam pe la ora 19 pentru vizita în care mergeam cu scopul de a plăcea și neveganilor . Au plăcut !

Se poate jongla cu mirodeniile și legumele după ce aveți prin frigider, dacă omiteți iuțeala o să le placă și copiilor mici . Eu am scăpat, nu mai fac separat, copilul meu de 5 ani și jumătate a descoperit că îi place foarte mult iutele (nici nu avea cum când părinții ei adaugă chilli și cayenne la aproape orice).

Noodleșii sunt fără gluten, din orez, scrie pe ei Gluten Free, i-am luat de la Metro, așa că acest preparat este excelent pentru un regim ușor de revenire/slăbire, potrivit anotimpului iarnă, plin de fibre și vitamine care te și satisface total (comfort food).

Tigaie

 Ingrediente ( 5 porții)

            Legume tăiate fășii  – 1/2 fir praz, 1/4 varză roșie, 1 cartof dulce mediu , 1 ardei gras roșu mediu

Mirodenii – 1 lingură semințe muștar, 1 lingură coriandru măcinat, 1 lingură susan negru , 1 lingură semințe negrilică, 1 lingură semințe chimen, 2 cm ghimbir ras, 1/2 linguriță fulgi chilli

Un pachet noodles orez preparați conform instrucțiunilor de pe pachet , 4-5 linguri sos soya, ulei de cocos sau măsline pentru uns tigaia, suc lămâie,  câteva frunze de mentă pentru garnisire .

 

Începem prin a lăsa semințele la pocnit în tigaia unsă și încinsă (aproximativ 10 minute), amestecând cu o spatulă/lingură, după care adăugam legumele, ghimbirul și sosul de soya. În funcție de ce legume folosim timpul diferă. Eu m-am ghidat după cartoful dulce și am ținut pe foc cam 15-20 minute ( tot erau al dente legumele). Spre final am adăugat sucul de lămâie, noodleșii (așa se zice la plural ??? scriind pare ciudat pluralul…) scurși bine și am mai amestecat pe foc aproximativ 5 minute. La un moment dat mi se părea că se lipesc de tigaie, așa că am adăugat 1/4 pahar apă.

Legume tigaie

Se răstoarnă pe un platou, se garnisesc cu mentă și sferturi de lime sau lămâie.

noodles cu legume

Să avem un ianuarie plin de sănătate și voie bună !

Andra