Probabil că ați observat cum în ultima vreme am devenit fan noodles și vermicelli sau mai bine zis tăiței –  înlocuitori pentru paste pe care evident le ador.  Chiar și integrale sau fără gluten parcă mai sănătoși și prietenoși cu silueta sunt tăițeii din orez sau acești vermicelli din mazăre și fasole Mung.

Am un pachet măricel de pastă Miso așa că mă tot joc cu el. Mai ales de când am aflat că Miso este unul din secretele sănătății și longevității japonezilor  A ieșit un sos foarte bun, iar  împreună cu fâșii de varză roșie, morcov, usturoi și castraveți a fost un prânz sățios și delicios.

Ingrediente

1/4 varză roșie tăiată fâșii

1 morcov mediu dat pe răzătoare

2 căței de usturoi

1/2 linguriță de coriandru măcinat

2-3 prafuri de scorțișoară

1 pachet de vermicelli

ulei de măsline pentru uns tigaia

1-2 castraveți tăiați cu peelerul

germeni de fasole mung

                                Sos  –  2 linguri pastă Miso, 2 cm ghimbir ras, 1 lingură miere, 2 linguri oțet balsamic, 1 lingură sos soya, 2 prafuri piper cayenne, sucul de la jumătate de lămâie și 2-3 linguri apă că să devină fluid.

Tăiței Mung cu sos Miso

       Am pus ingredientele pentru sos în robot și am blenduit până a rezultat un sos gros și fluid. Cum pasta Miso este densă, mierea mea era cristalizată, a trebui să adaug și apă, la voi e posibil să nu fie nevoie. L-am turnat într-un castron și m-am apucat de legume.

      Am uns tigaia ceramică cu ulei măsline, am pus fâșiile de varză, morcovii și usturoiul cu câteva prafuri de coriandru și scorțișoară și le-am lăsat pe foc, amestecând, aproximativ 5 minute.

     Am adăugat și tăițeii scurși, sosul preparat și am mai amestecat pe foc 3-5 minute.

     I-am servit cu germeni de fasole Mung și castraveți.

     Cred că o să încerc pasta Miso și la un desert….data viitoare.

      Mâncați sănătos !

         Andra