Cremșnit vegan cu cocos pentru că era prăjitura mea preferată, pentru că așa cum există multe rețete de amandine reinventate în varianta vegană și raw (am auzit ca la RAWZ ar fii cea mai bună, nu am încercat deși cred că raw o să îmi placă)  așa că trebuie să apară și variante de cremșnit. Nu e definitivată rețeta, crema este încă departe de gustul original, dar este foarte bună (și sănătoasă) iar aspectul este perfect .

Nu am vrut să folosesc caju deloc și am pus smântână de cocos, iar în combinație cu uleiul de cocos gustul predominant este evident de cocos. Aici trebuie modificat, o să pun și caju data viitoare. Nu prea mai suport eu nucile în torturi dar pentru un cremșnit raw bun o să fac excepție. Apropo de torturi fără nuci știți că și Red Velvet Cheesecake este nuts free deși  are trei straturi ! Așa că nu ratați șansa de a-l pregăti împreună la atelierul de la Satya sau de a-l câștiga la concurs pentru cina de Dragobete. Detalii aici.

Blatul este foarte simplu, am folosit fulgi de mei și fulgi de orz Sanovita , iar la cel de deasupra am presărat și niște zahăr de cocos. Am folosit o tavă dreptunghiulară de dimensiunile 18×28 cm.

 Ingrediente 

fulgi de mei și orz după gust

500 ml smântână cocos (2 cutii carton cumpărate)

80 ml ulei cocos

1 baton vanilie

2 cm ghimbir ras

1 linguriță turmeric

2 linguri mari de miere/agave/arțar/nectar cocos

1 lingură psyllium

Am acoperit tava cu hârtie de copt (lipită de tavă cu ulei de cocos) și am presărat fulgi din belșug, cam de 1 cm înălțime.

Cremsnit de cocos vegan

Crema se face foarte simplu, se pun toate ingredientele în robot și se mixează. Compoziția este lichidă dar nu vă faceți griji smântâna de cocos se întărește. Eu am lăsat bolul robotului 30 minute la frigider pentru că am vrut să devină mai vâscoasă, să nu absoarbă total fulgii de cereale.  După ce s-a mai întărit am turnat-o peste stratul de cereale și am mai lăsat la congelator 30 minute.

După cele 30 minute am presărat fulgi și zahăr de cocos, am presat ușor cu mâna și l-am depozitat iar la congelator pentru 2 ore că eram tare nerăbdătoare. Am fost foarte încântată de rezultat, oricum mâncăm și cu ochii așa că numai faptul că arată ca un cremșnit este ….un vis împlinit.

Dacă găsiți rețete sau încercați variante mai bune vă rog să îmi dați de știre.

Vă recomand să nu ratați nici evenimentul din 24 februarie Dragobete de la Santhe Fitoceainărie, unde se vor întâmpla minuni  atât pentru sufletul vostru  cât și pentru burticile,papilele gustative (tot fără nuci este meniul, light și mega delicios și surprize dulci de la cel mai nou catering raw vegan din București). Detalii aici. 

Vă îmbrățișez !

Andra