Nu sunt mare fan al spaghetelor  raw din diverse legume dar când sunt în pană de idei și cu frigiderul cam gol mă salvează. Problema este că ai mei nu vor deloc spaghete raw, deși pe copil îl încântă procesul de spiralare și mănâncă legumele crude…în forma aceasta cu sos, în loc de spaghetele ei fără gluten, nu reușesc să o fac să mănânce, iar soțul îmi zice că e salată…. ei bine de data aceasta i-am păcălit pe amândoi. Cum ?

Am fiert separat o mână de spaghete din porumb și orez, nu le-am spus că fac spirale de dovlecel și castravete, am combinat spaghetele de dovlecel, castravete și porumb, am pus sosul și am amestecat bine. Nu se observa că nu ar fii integral făinoase, erau și ușor călduțe. Proporția de spaghete fierte a fost aproximativ 1/3 din cantitatea totală. Nu le-am zis nici la sfârșit ! Ca să îi mai pot păcăli și altă dată.

Pesto-ul oricum este foarte bun și light în această variantă, merge la multe chestii – pizza, bruschete, canapele de legume, lasagna etc. Îl recomand !

 Ingrediente 

1 avocado măricel

50 grame frunze busuioc

1 lingură cimbru și oregano uscat

3 căței de usturoi

25 grame semințe pin

sucul unei lămâi

3 linguri ulei măsline

sare, piper după gust

60 ml apă plată

Ingredientele pesto-ului se amestecă bine de tot în blender, se asezonează după gust și se lasă deoparte pentru a se îmbrățișa aromele.

Spaghete raw cu pesto de avocado

Între timp spiralăm un dovlecel și 2-3 castraveți (eu nu îi decojesc), fierbem pastele, scurgem și amestecăm.

Punem sosul verde deasupra, mai presărăm semințe de pin și alte mirodenii care ne încântă simțurile. Eu am pus semințe de negrilică (le ador gustul ) și câteva roșii uscate în ulei. Delicioase !

P.S.: – de 4 ani de zile încerc să îi fac să mănânce spaghete raw și abia acum am reușit …!!! Nu există cauze pierdute zic.

Nici o zi fără verde !

Andra