Dragele mele, săptămâna aceasta vă propun o rețetă simplă, fără gluten, foarte hrănitoare dar și gustoasă pentru copii mai mofturoși. Inspirată fiind tot de micuța mea care s-a obișnuit să nu mănânce același tip de mâncare și la cină m-am gândit să-i prepar un fel de pilaf de quinoa cu legume.

Probabil știți deja că această pseudo-cereală este unul dintre cele mai complete alimente ale naturii, în boabe găsindu-se proteine, fier, calciu, potasiu, magneziu, zinc, vitamina E, seleniu, mangan, cupru, fosfor, fibre. Quinoa o sursă bogată de proteine care furnizează organismului toți cei 9 aminoacizi esențiali.  Și încă ceva: quinoa îmbunătățește calitatea laptelui matern, previne cancerul și este bogată în B9 care întârzie îmbătrânirea creierului.

Dar haideți să vedem cum o putem prepara:

Ingrediente:

  • 1 cană quinoa albă, roșie sau neagră
  • 3 buchețele de broccoli
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia mic
  • 1 dovlecel
  • 1 lingură ulei de cocos
  • vlăstari de ceapă roșie – se găsesc în supermarket
  • sare, 2 caței de usturoi, un vârf de cimbru

Am pus quinoa la hidratat cu o seară înainte. A doua zi am pus-o la fiert in ½ l de apă, am lăsat-o să fiarbă 10 minute apoi am acoperit vasul cu o farfurie. Intre-timp am călit în 3 linguri de apă și una de ulei de cocos legumele cât să fie aldente. Nouă nu ne plac deloc legumele moi, preferăm să fie crocante. Când au fost aproape gata, am scurs quinoa de apă și am pus-o peste legume. Am mai lăsat 5 minute pe foc timp în care am adăugat mirodeniile. Am așezat-o pe farfurie și pe deasupra am pus vlăstarii.

Poftă bună!

Despre autor :Andreea

 

Sunt Andreea de la VerdePePâine, mamă full-time, preocupată de o alimentație sănătoasă şi implicit să îmi hrănesc cât mai sănătos cu putință familia. Sunt adepta rețetelor și combinațiilor culinare netradiționale dar, în același timp, sănătoase. Sunt specialist în nutriție și terapii complementare și cursant al Școlii de Sănătate 5D – Sorina Soescu.

Ce fac eu? Vin în sprijinul acelor persoane pentru care nutriția și hrana sănătoasă sunt o prioritate. Ei bine, în calitate de nutriționist, creionez meniuri pentru copii, pentru viitoare mame, pentru mame care alăptează și pentru mame care vor să revină la silueta de dinainte de a rămâne însărcinate și nu în ultimul rând, pentru persoane cu diverse probleme de sănătate și afecțiuni. Pentru cei care nu au timp să pună în practică meniurile pe care le recomand, am dezvoltat un serviciu special realizând inclusiv partea practică și anume gătitul, atât la tine acasă cât și la comandă. De asemenea, din când în când, ne putem întâlni la diferite cursuri sau prezentări, la care sunt invitată în calitate de nutriționist.

Am acceptat cu foarte mult entuziasm propunerea Andrei de a scrie pe blogul ei la secțiunea Guest Post. O cunosc pe Andra de ceva vreme și îmi place că este o persoană nonconformistă care știe ce vrea. Am admirat întotdeauna la ea faptul că nu îi este teamă să încerce rețete noi, cu un gust și o savoare mai puțin obișnuite. Îmi aduc aminte de momentul în care ne-am cunoscut prima dată, când am fost cucerită de ciocolata minunată pe care o face.