Supă cu alge și leurdă nu sună tocmai asiatic, dar e bună tare și la gust și pentru sănătate. Consider că am împământat-o ….pentru că și ciupercile sunt gălbiori autohtoni deshidratați, nu shitake .

Mult timp am crezut că trebuie să ai neapărat pastă miso sau sos de pește pentru supele cu alge dar azi mi-am dărâmat acest mit, am folosit doar sos soya și nu a fost mult diferită la gust față de cea făcută cu miso, chiar mai fină aș zice pentru că pasta miso îi dă un gust specific, ușor înțepător.

Algele sunt Kombu, nu au un gust foarte puternic de mare și alge, le am de la Republica Bio , dar merg foarte bine și cele lungi și subțiri, chiar vă scutesc de partea cu feliatul.

Ingrediente

1 lingură ulei cocos

2 cm ghimbir ras

2 căței de usturoi

100 grame țelină rasă

50 grame păstârnac ras

1, 6 litri apă

50 grame alge Kombu puse la hidratat 30 minute

50 grame ciuperci uscate puse la hidratat

4 linguri sos soya

2 prafuri de scorțișoară

1 morcov ras sau feliat cu peelerul

1/2 legătură frunze leurdă tăiate fâșii

suc lămâie pentru servit, fulgi de chilli

Supa alge, leurdă și ciuperci

Începem prin a pune la hidratat în apă plată algele și ciupercile (în boluri diferite). Dacă vă grăbiți puteți să puneți apă călduță, așa se vor înmuia mai repede. Ciupercile nu au nevoie decât de 15 minute dar algele de ceva mai mult timp.

Într-o oală de cel puțin 2 l punem la călit pentru 3-4 minute în ulei de cocos și 100 ml apă ghimbirul cu usturoiul, țelina și păstârnacul. Adăugăm 1,5 l apă , algele și ciupercile spălate și feliate, sosul de soya și prafurile de scorțișoară. Am lăsat pe foc până au atins punctul de fierbere, am stins focul și am pus fâșiile de morcov și leurdă. Am acoperit oala și mi-am văzut de treabă.

La servire am adăugat suc de lămâie, vlăstari și tofu ras. A fost supa cea mai plină de fibre și mai sățioasă mâncată vreodată.

Zile delicioase !

Andra