Clafoutis vegan din căpșuni și caise, fără zahăr din doar câteva ingrediente. Ar trebui să numesc prăjitura Solaris pentru că ingredientul de bază este un produs nou Solaris  Plant de care sunt îndrăgostită iremediabil. Este vorba despre Măciniș pentru lapte . L-am folosit și la pasca vegană și a fost absolut demențială. Sper să nu dispară de pe piață acest produs pentru că este o adevărată salvare la prăjiturit vegan și sănătos.

Combinația de căpșuni și caise este minunată, le-am îmbogățit aroma cu pudră de cardamon, ghimbir și rom. Am îndulcit cu Green Sugar așa că este o prăji super light. Timpul de preparare este de 45 minute cu totul. Dispare într-o zi, sau mai bine spus până în seară (făcută pe la ora 11 dimineața).

Cred că va fii prăjitura verii, urmează clar cu cireșe, vișine și ce mi-o mai trăzni mie.

Ingrediente

70 gr. caise curățate de sâmburi și feliate

150 grame căpșuni feliate

10 grame Green Sugar (1 lingură)+ 80 gr.

1/2 linguriță pudră cardamon

2-3 cm ghimbir ras

1 lingură rom

30 grame nuci pecan mărunțite

200 grame măciniș  Solaris (o cutie)

160 ml lapte cocos (merge și apă)

ulei cocos pentru uns tava

30 grame fulgi orz pentru tapetat vasul

Clafoutis caise-capsuni cover

Am început prin a marina fructele feliate cu ghimbir, rom, cardamon și  o lingură green sugar și le-am lăsat 15 minute să se aromatizeze până se topește îndulcitorul. Siropul care rămâne în castron este absolut demențial… un cocktail demențial aș zice.

Am pus pachetul de măciniș în robot, 80 grame green sugar și 160 ml lapte (turnați treptat) și am mixat până s-a format o cremă gen budincă.

Am turnat crema într-un vas de sticlă termorezistent uns cu ulei de cocos și tapetat cu fulgi de orz, după care una câte una am pus fructele marinate, nucile pecan mărunțite, împingându-le în aluat. Am băut siropul, m-am extaziat de cât de bună va fii prăjitura și am dat la cuptorul preîncins, 180 grade timp de 35-40 minute. Nucile pecan dau acea notă de crocant care altfel i-ar lipsi prăjituricii, așa că vă recomand să nu le omiteți, dar puteți pune nucă românească sau migdale.

Lăsăm prăjitura să se răcească și apoi o servim cu toată pofta pentru că este maxim de sănătoasă și dietetică. Mai rar atât de simplu și natural, nu ?

Pe 23 mai vă aștept la un atelier super delicios – salată quinoa cu dip de curmale, unt de arahide și înghețată de arahide cu fructe acrișoare, plus multe povești despre meniuri ușoare, sățioase și încântătoare pentru vara aceasta în noua căsuță a vegetarienilor din București. Multe povești frumoase vor începe la Veg Studio .Detalii aici.

Prăjitureală sănătoasă !

Andra

Tarta caise-capsuni articol