Am decis să scriu acest articol în urma  multor întrebări legate de această problemă jenantă și mult prea frecventă. Reacția mea la această întrebare este în primă fază de blocare pentru că subiectul este atât de amplu, soluția fiind întotdeauna schimbarea stilului de viață și de a gândi. Sănătatea noastră, starea noastră psihică, întreg sistemul imunitar depind de digestie și tranzitul intestinal așa că orice problemă, jenă nu ar trebui tratată superficial, cum se întâmplă de obicei.

Deși am pus titlul articolului tips & tricks (că să îl citească cât mai multă lume) vă mărturisesc că nu cred în aceste mici obiceiuri. O să aibă efect o perioadă , până se obișnuiește corpul cu ele, după care problema va reveni.

Provin dintr-o familie în care era normal să ai această problemă, ba chiar după o vârstă era normal să ai și hemoroizi . Când am născut eram pregătită și resemnată că voi avea și eu acești vestiți hemoroizi, aveam cremă în bagajul de spital. Din fericire, deși mă programasem ….(prostuță rău eram la 27 ani), nu am făcut, iar după primul an de mămicie s-a rezolvat și  tendința spre constipație. Tipsurile sunt încercate încă din anii de liceu și facultate, uneori scăpam chiar și pentru 6-12 luni și asta în condițiile în care  junk food-ul, prăjelile, mezelurile, sucurile carbo-gazoase nu au făcut parte din alimentația mea. Îmi începeam ziua cu musli, fulgi de ovăz cu lapte de văcuță sau iaurt , mâncam și o salată la prânz sau cină, beam ceaiuri de plante, fructe pe parcursul zilei, dar și dulciuri, făinoase, cartofi, cărniță la cuptor sau fiartă, telemea, cașcaval etc.. Nu înțelegeam de ce o tot pățesc când eu mânânc sănătos…

Înainte de a vă înșirui remediile vă spun că normal este să ieșim de două ori pe zi sau chiar trei dacă mâncăm mult (gen după vizite, de Sărbători). Până să descopăr alimentația raw (80% legume și fructe crude), germenii și vlăstarii, hrișca crudă și să renunț la lactate aș fi zis că asta înseamnă să fii deranjat la stomac, nicidecum normal… Și e suficient să te ții de schimbare o săptămână că se și întâmplă….. normalul. Persoane de peste 50 ani, după 5 zile de tabără holistică, în care s-a mâncat raw dimineața și seara, vegan la prânz au fost uimite, convinse și determinate să mențină obiceiurile și acasă.

Foarte important – Tensiunea nervoasă blochează intestinele făcându-le inactive !!! 

Cele mai eficiente și rapide remedii  

  • o linguriță semințe muștar înghițite cu apă plată înainte de mese ( 3 lingurițe pe zi)
  • gel de aloe vera dimineața pe stomacul gol, cel mai bine direct din frunza proaspăt tăiată (o bucată de  2-3 cm) dacă aveți drum prin zone unde crește planta
  • 2-4 lingurițe de tărâțe grâu lăsate în apă plată seara și băute dimineața pe stomacul gol
  • amestecul din 1 lingură făină hrișcă, 1/4 linguriță ghimbir ras, 200 ml apă de chefir, 1 linguriță miere făcut seara și mâncat pe post de mic dejun (foarte gustos și hrănitor, detoxifică colonul)

 Eficiente, dar nu imediat, după o perioadă de consum zilnic

  • 1 lingură semințe in lăsate într-o ceașcă de cafea cu apă călduță seara, dimineața pe stomacul gol se bea tot amestecul
  • germeni și vlăstari de tot felul, la orice oră sau masă
  • 1 grapefruit pe stomacul gol
  • suc de țelină,varză și mere (părți egale) dimineața pe stomacul gol

Deloc eficiente pentru mine 

  • apa cu lămâie
  • apa cu sare (1 litru apă caldă cu 2 linguri de sare de mare, se bea pe stomacul gol, te întinzi pe partea dreaptă și în 2 ore ar trebui să apară eliminarea)
  • apa de chefir sau kombucha
  • ceaiul de crușin
  • uleiul de ricin

De încercat 

  • 100 grame semințe de spanac râșnite se amestecă cu 400 grame miere (se țin la frigider), se ia câte o linguriță de 3 ori pe zi înainte de mese (remediu Valeriu Popa)

Dacă vrei să înveți să mânânci cu adevărat sănătos te aștept la atelierele practice de gătit unde poți afla multe tips & tricks. Următorul are loc chiar sâmbătă, 20 august și are ca temă Cum creștem imunitatea adulților și copiilor.

Minte liniștită și intestine curate !

Andra

 

Add New