Batoanele de ovăz dulci, cu fructe uscate, cioco sau banane au devenit o gustare familiară pentru toată lumea, nu-i așa ? Dar ce ați zice de o variantă sărată care să placă chiar și domnilor …pentru că hai să fim sincere…domnii nu prea mânâncă batoane din ovăz .

Eu am ales roșiile uscate și măslinele, așa că le-aș putea boteza batoane mediteraneene, nu ?

Ingredientele sunt simple, batoanele se coc, nu mi-a venit să folosesc uleiul de cocos pentru varianta fără coacere pentru că fiind sărate parcă cocosul chiar nu își are loc.

Ingrediente (6 bucăți măricele)

1 cană și jumătate fulgi de ovăz

8 bucăți de roșii uscate rehidratate și tăiate mărunt

1/4 linguriță sare

1/4 linguriță pudră chimion

1/2 lingură cimbru uscat

2-3 prafuri de mix oriental piper

12 măsline kalamon feliate

200 ml apă plată

1 linguriță semințe in măcinate

1 linguriță psyllium

ulei măsline pentru stropit

Batoane sărate de ovăz

                 Într-un castron amestecați fulgii de ovăz cu apa, psyllium, mirodeniile, făina din semințe de in, cubulețele de roșii și măslinele și lăsați 15-20 minute pentru ca fulgii să absoarbă apa și să se întărească.

Între timp pregătim o tavă dreptunghiulară de dimensiunea 25 x 18 cm , o tapetăm cu hârtie de copt și așezăm uniform compoziția. Coacem la cuptorul preîncălzit, 180 grade C, aproximativ 20 minute.

Să luați și pentru colegi la pachețel  pentru că sunt așa de parfumate încât sigur vor pofti !

Zile senine și gustos de sănătoase !

Andra