Frittata de legume (sau budincă) este o mâncare foarte gustoasă și rapidă, merge cu orice legumă aveți prin frigider sau grădină, cu mirodenii sau nu, tofu, brânză, servită simplă sau cu sos de roșii, smântână tofu sau de nuci…cum vrea sufletul și la câte combinații te ține digestia. Vânăta și cartoful dulce asezonate cu ceva usturoi și ceapă verde merg excelent împreună !

Am apelat tot la făina fără gluten nou descoperită, de data asta la brizura de soriz care are exact aceeași textură ca pesmetul. Am adăugat și făină de năut pentru că dă un ușor gust de ou și leagă foarte bine.

Iată cum am procedat pentru o budincă măricică ( 20×20 cm)- 4 porții dacă le mânânci la prânz, cu o salată, 8 porții servite ca  aperitiv .

Ingrediente

650 grame cartof dulce tăiat cubulețe mici (1 cartof măricel)

400 grame vânătă tăiată cubulețe (1 vănătă medie)

4 fire ceapă verde tăiate mărunt

30 grame usturoi (5 căței)

1/2 linguriță sare

1/2 linguriță boia picantă

1 lingură cimbru uscat

250 grame brizură soriz (1 cană)

100 grame făină năut (1/2 cană)

300 ml apă plată

1 roșie măricică feliată subțire pentru ornat

150 grame tofu afumat ras (1/2 cutie tofu Inedit)

ulei măsline pentru uns vasul și călit legumele

Budincă legume

Am început prin a căli legumele în tigaia ceramică unsă cu ulei de măsline. La început pare că sunt cam prea multe legume dar în circa un minut volumul lor scade. Am pus și boia, sare și jumătate din cimbru. Am călit până cartofii au fost comestibili – aproximativ 5-7 minute. Am oprit focul și ras tofu.

În robot sau într-un bol se amestecă brizura cu făina, sarea și apa (cu telul dacă nu folosiți robotul) și se feliază fin o roșie gustoasă.

Se preîncălzește cuptorul la 200 grade C și se pregătește vasul în care vom coace frittata. Se unge cu puțin ulei și se tapetează cu  1,2 linguri de brizură. În tigaia ceramică turnăm amestecul  lichid de brizură și făină năut, amestecând bine ca să se încorporeze legumele, după care răsturnăm în vasul pregătit de coacere. Apăsăm ca să ia formă compactă, așezăm feliile de roșii, stropim cu ulei, sare și cimbru și lăsăm la cuptor aproximativ 30 minute (scădem temperatura la 180 grade). Budinca este gata când trece testul scobitorii iar roșiile sunt ușor rumenite. O lăsăm să se răcească după care feliem și servim.

Tare bună a fost !

Andra