O grădină de plante aromatice bio și vlăstari chiar la tine acasă sună minunat, nu ? Este visul oricărui pasionat de bucătărie, cadoul perfect pentru o viață sănătoasă pe termen lung.

Ei bine, săptămâna aceasta am descoperit că poți să ai așa ceva la tine acasă, fără prea mare efort din partea ta, doar cu puțină răbdare (2-3 săptămâni), fără grija că nu o să reziste, foarte aspectuoase astfel că vor arăta bine în orice loc din casă,  împrospătându-ți aerul și inspirându-te să gătești mai des. Să gătești mai sănătos, mai….verde pentru că despre asta este vorba. Cu cât avem mai mult verde în farfurie și în jurul nostru cu atât suntem mai sănătoși, mai tineri, mai supli și mai energici.

În căutarea mea online după piper Sichuan am ajuns la Spices Premium   unde am văzut că au multe lucruri speciale și interesante. Nu era piperul Sichuan în gama de mirodenii, dar cum era Ras El Hanout (pe care eu îl ador) am zis  să le scriu și să întreb. Mi-au răspuns imediat și norocul meu…aveau piperul mult dorit dar cum era adus la cererea unui client nu fusese urcat pe site. Tot conversându-ne îmi spun despre aceste produse speciale pe care tocmai le-au adus, de care sunt foarte încântați și care deși nu au fost puse încă în magazinul online sunt foarte solicitate. Despre ce este vorba ?

Produsele poartă denumirea de Life in a Bag – mini gardens, sunt de origine portugheză, au toate certificările bio și după cum vedeți în poze este  vorba de o gamă destul de vastă de semințe și sol organic –  plante aromatice (coriandru, busuioc, cimbru, oregano etc.), legume (ardei iute ect.), fructe ( ex.: căpșuni pentru ornat prăjiturile și cupele cu moussuri acum de sărbători !!!), diverși vlăstari sub denumirea de microverdețuri. Produsele vin în 3 feluri de recipiente în care se și vor dezvolta. Semințele îți sunt suficiente pentru câteva recolte. Mie mi se pare foarte la îndemână – îți cumperi o pungă, un ghiveci de plută sau o cutie, pe care o desfaci și urmezi instrucțiunile pe care le primești. Nu trebuie să le ții într-un loc cu multă lumină solară, dar nici întunecos, așa că  este suficient un pervaz, o etajeră sub/sau în preajma geamurilor, balconului. Poți să le pui și pe perete pentru că ghivecele și cutiile se lipesc pe orice suprafață. Cutiile au și optiunea de duo sau trio – adică 2 sau 3 feluri diferite de semințe pentru ca tu să ai o mini grădină.

Alt produs din această gamă, foarte inspirat și apreciat de mine, mare iubitoare de arome naturale, de reciclare/refolosire este creionul parfumat care odată consumat îl plantezi. Cum ar fii să îți scrii gândurile cu aromă de panseluțe sau busuioc ??? Să îi scrii celui drag un bilețel parfumat, o inimioară în pachețelul de școală al copilului….pur și simplu creezi emoții, sentimente și amintiri nemuritoare. De puterea aromoterapiei asupra stării  psihice nu mai vorbesc….

Prețurile pornesc de la 20 ron (1 creion) și ajung până la 135 ron (trio-ul de verdețuri).

Un cadou perfect pentru toți cei dragi, nu crezi ?!?

Cândva, am studiat Protecția și Managementul Mediului, dar munca în domeniu într-o instituție de stat m-a dezamăgit și demoralizat atât de mult…așa că sunt foarte fericită când văd asemenea produse și oameni care vor din tot sufletul să schimbe situația. Lucrurile frumoase, calitative și durabile sunt cel mai bun mod de a schimba, nu-i așa ? La fel ca și în nutriție, determini oamenii să se schimbe cu produse și rețete frumoase, aromate, gustoase, în conformitate cu principiile naturii, chiar dacă la început par doar de nișă…schimbarea începe cu fiecare din noi prin puterea exemplului.

Pe Spices Premium îi găsești în Pipera,  complex Jolie Ville, au un magazin foarte frumos amenajat, cu multe produse gourmet precum trufe și uleiuri aromatizate, mirodenii, nuci, semințe, fructe uscate, dulciuri vegane și clasice, veselă elegantă și alte produse pentru casă și grădină.

Răsadurile Life in a Bag nu le găsiți încă online, dar dacă le scrieți vă vor oferi toate informațiile de care aveți nevoie. Chiar ar fi păcat să nu le faceți o vizită!

Cu drag,

Andra