Salată fistichie pentru că …..are fistic, pentru că este foarte aspectuoasă, pur și simplu înveselește masa, pe lângă faptul că este gustoasă, crocantă, fresh și nutritivă.

M-am gândit că acum în prag de sărbători să vă tot sugerez salate și deserturi din fructe, cât mai simplu de executat și mai atractive pentru că de restul preparatelor nu ducem lipsă, le găsim în orice vizită și evident și la noi acasă pentru că …..nu prea se poate altfel.

Eu v-aș sugera să vă duceți cu salate în vizită, veți surprinde foarte plăcut pe toată lumea și cu siguranță odată ce au gustat fie mai de jenă sau din curiozitate, vor introduce și ei în meniul lor astfel de delicatese accesibile și răcoritoare.

Ingrediente

2-3 morcovi spiralați sau făcuți tagliatele cu peelerul

2 linguri de stafide

1 pumn de fistic/nucă romănească/semințe de pin

Dressing

4 linguri de tahini

2 cm ghimbir ras

sucul de la 1 lămâie

1/2 linguriță sare

2-3 lingurițe apă

2-3 prafuri piper cayenne (opțional)

fotograf: Cristian Dinu

Pe un platou frumos, eventual pe un pat de frunze de busuioc proaspăt, așezați morcovii spiralați, aruncați pe deasupra stafidele și fisticul ușor zdrobit.

Faceți dressingul în robot prin mixarea tuturor ingredientelor până la omogenizare. O să vă placă foarte mult acest sos, cu siguranță îl veți mai folosi și la alte salate. Stropiți salata cu el în momentul servirii ca să nu stricați forma frumoasă a morcovilor. Dacă plecați cu salata în vizită îl ambalați separat.

Până de Crăciun vreau să vă arăt și un desert super gustos, rapid și natural, pe bază de ananas,  iar înainte de Revelion un tort italienesc specific Crăciunului, adaptat în stilul meu, veg și la rece… super ciocolatos. Îl testez pe abonații la meniul de Crăciun înainte să mă laud cu el așa, degeaba !

Să aveți o săptămână cât mai armonioasă și liniștită în ciuda agitației specifice perioadei !

PS – 3-5 zile de 80% legume și fructe, frunze verzi v-ar ajuta enorm să vă păstrați calmul, să aveți energie și entuziasm pentru zilele de vacanță alături de toți cei dragi.

Numai armonie !

Andra