Spaghete dietetice cu aromă asiatică, cele mai bune pe care le-am mâncat vreodată, pe bune ! Sunt dietetice pentru că nu sunt paste făinoase, sunt spirale de dovlecel și cartof dulce coapte. Acesta este secretul lor, se transformă în ceva divin, nu îți dai seama că nu sunt spaghete obișnuite, nu au nici o treabă cu spaghetele raw de dovlecei care știm cu toții că nu plac oricui.

Dacă nu ați încercat până acum să coaceți spiralele de legume trebuie neapărat să încercați !!!

Atât eu cât și partenerul meu de viață și masă nu ne puteam opri din exclamații în timp ce mâncam, sunt cum s-ar zice orgasmice, ce mai. În timp ce scriu articolul, a doua zi adică, am deja la cuptor tura doi, cu sfeclă roșie și dovlecel de data aceasta, dar cu același gust minunat de  Curry Lemon  .

Am descoperit acest nou magazin online de produse alimentare și suplimente naturale, bio-eco unde evident că mi-au atras atenția aceste mixuri de condimente Curry. Mi-a fost greu să aleg pentru că mai au și cu mentă Malaezia, roșu Thailandez și auriu India. Îmi plăceau toate dar m-am oprit la cel cu lămâie. Săptămâna viitoare trebuie să le iau pe restul că în acest ritm sigur termin cutia. Cred că voi ține regim de slăbit cu spaghete curry, iar rezultatele sigur se vor vedea…., secretul dietei îl știm doar noi !

Ingrediente (2-3 porții)

2 dovlecei dimensiune medie

1 cartof dulce

3 linguri tahini

3 linguri ulei măsline

3 căței usturoi

3 linguri pudră curry-lemon

5-6 roșii cherry

1 linguriță rasă sare

2 linguri de semințe cânepă

pătrunjel pentru asezonare

Am pregătit un vas de yena termorezistent, l-am uns cu ulei măsline și am trecut la spiralat dovleceii și cartoful dulce. O să vă pară mult dar la cuptor o să scadă și vor rezulta doar  2-3 porții.

Am pus spiralele în vas, am pudrat cu 3 linguri de curry, 3 linguri de pastă tahini, sare, usturoi tocat fin și 5-6 roșioare cherry tăiate. Am amestecat totul, la fel ca pe o salată și am dat la cuptorul preîncălzit, 180 grade C. După 10 minute am scos tava și am amestecat legumele pentru că la suprafață devin crocante foarte repede (vezi cum arată în vasul de coacere, se pot chiar arde pe margine). Am mai lăsat 10 minute, după care am oprit focul și adăugat semințele de cânepă care vor da senzația de parmezan. IMPECABIL, atât am de zis!

Trebuie să vă spun că tot de la Farmacia Ortomoleculară i-am luat copilului suc de fructe cu vitamina B12 și D, pe care îl ia cu plăcere, fără mofturi și un tub de pastile spirulină pentru mine. V-am mai spus că eu țin de 2-3 ori pe an câte o cură de spirulină/chlorella și vă recomand tuturor să faceți la fel.

 Gata, mă duc să pap spaghete de sfeclă roșie !

Cu drag și folos,

Andra