Supa indiană sau supă ayurvedică potrivită tuturor tipologiilor (vata, pitta, kapha) căreia i-am adus un strop de bucătărie românească prin găluștile din făină de soriz, este o supă foarte simplă și gustoasă accesibilă oricui. Mirodeniile folosite sunt deja cunoscute de toată lumea, iar aroma supei este blândă.

Prepararea ei este de asemenea foarte simplă, mirodeniile nu se călesc, se pun direct măcinate în apă. Astfel aromele eliberate sunt domoale și supa este potrivită tuturor tipologiilor.

Ingrediente (5-6 porții)

2 cepe (una albă și una roșie) aproximativ 90 gr.

1 ardei gras roșu aproximativ 100 gr.

1 dovlecel  aproximativ 250 gr.

1 linguriță pudră turmeric

3 prafuri piper

1/2 linguriță coriandru măcinat

1/2 linguriță chimion măcinat

1/2 linguriță garam masala

1 linguriță sare

1,5 litrii apă plată

2 linguri ulei măsline

Găluști (6 buc.)

1 ou bătut (4 de prepeliță)

2 linguri griș Soriz

1/2 lingură psyllium

     Pregătim legumele tăiate cubulețe mai mici sau mai mari, în funcție de cum preferăm, le punem în oală împreună cu mirodeniile, uleiul și apa și lăsăm să fiarbă la foc mic, la capac. Pregătim compoziția pentru găluște într-un castronel pe care îl păstrăm la frigider măcar 15 minute. Când legumele sunt doar ușor al dente punem și găluștile cu o lingură pe care o clătim în apă rece de fiecare dată. Mai lăsăm să fiarbă 3-5 minute, asezonăm cu verdeață și servim. Poți să o asezonezi cu puțină zeamă de lămâie.

    A fost testată de 14 persoane la atelierul fără gluten din 11 februarie, după cum se vede în colaj. A plăcut tuturor, în funcție de gusturi și tipologie și-au mai adăugat la servire garam masala, turmeric sau piper.

PS – în loc de ou poți să folosești făină de tapioca dar încă nu am descoperit proporțiile exacte ca să îți iasă de fiecare dată. Cum voi descoperi o să anunț.

    Sâmbătă, la atelierul de la Vivasan, fac o altă supă exotică și încredibil de delicioasă- supa PHO vietnameză cu pak choi și noodles din dovlecel, în caz ca vrei să o testezi.

Să vă fie de folos,

Andra