Înghețată zen pentru că este….. orgasmică, pentru că are lavandă, te răcorește, energizează și mulțumește mai mult poate decât ….sexul pe căldurile acestea :).  Unde mai pui că este și antioxidantă, datorită murelor, minunată pentru echilibru hormonal prin grăsimea de cocos, ghimbirul și scorțișoara digestive și antioxidante, zahărul de mesteacăn care nu îngrașă sau crește glicemia și uleiul  aromat, calmant. Să tot mânânci înghețată de mure cât e sezonul lor ! Să și congelăm aș zice, nu ?

    Ingrediente 

    200 grame mure

   400 grame cremă de cocos sau partea groasă, decantată de la laptele de cocos home-made

     60 grame xilit (zahăr mesteacăn)

     1 praf sare

    2 cm ghimbir

    sucul de la 1/2 lămâie

    2-3 prafuri scorțișoară sau nucșoară

   2 picături ulei esențial de lavandă

Se blenduiesc toate ingredientele bine de tot, se potrivește dulceața în funcție de preferințe și se toarnă compoziția în aparatul de înghețată sau în forme la congelator.

Se servește pe îndelete cu fulgi de cocos crocanți și mure. Se trăiește starea zen câteva ore bune !

O altă înghețată delicioasă-demențială vom face la atelierul practic dedicat sănătății pielii din 3 august. Mai exact vom face sorbet de pepene galben cu mentă și busuioc. Și asta doar la desert pentru că începem cu un tartar de roșii și o supă miso ! Unul dintre participanți va primii cadou și o săptămână din Programul Transformațional creat de mine și Monica Dascălu. Detalii și înscrieri aici. 

Cu drag și zenuială,

Andra