Risotto din orz, cu piure de țelină și capere, cel mai cremos risotto vegan posibil !  Se face foarte simplu și este atât de nutritiv și sănătos încât te vei îndrăgosti de el cu siguranță.

Eu sunt îndrăgostită de pastele orzo de la  Mega Image, mă salvează din multe situații de criză și mai ales îmi mulțumesc familia. Sunt delicioase în orice combinație, se pot pune în supe, ciorbe, salate, pe post de cus-cuș, merg și dulci, cu lapte vegetal și mirodenii etc..

Cremozitatea acestui risotto este dată de piureul de țelină, neașteptat de delicios. Risotto-ul capătă atât cremozitate cât și pufoșenie, iar de gust nu am cuvinte. Clar, piure de țelină trebuie făcut în repetate rânduri pentru că este o garnitură delicioasă. La iarnă mai renunțăm la cartofi !

Energetic, se spune că atunci când ai de luat decizii importante, examene de susținut…trebuie să consumi cât mai multe rădăcinoase pentru efectul de împământare,  pentru raționamente sănătoase !

Ingrediente  

350 gr. țelină curățată

100 gr. lapte cocos

220 gr. orzo

4 căței de usturoi

1 legătură ceapă verde

1 lingură ierburi provence

2 linguri capere din borcan

  450 ml apă plată

                                                                                 1/2 linguriță sare

2-3 prafuri piper

2-3 linguri ulei măsline

verdeață pentru servire

 

Am început prin a pune la fiert țelina pe care am amestecat-o apoi cu laptele de cocos obținând astfel un piure delicios.

Într-o tigaie ceramică am călit în ulei de măsline ceapa, usturoiul și ierburile de provence timp de 1 minut, am adăugat pastele de orz și apa (cantitate dublă), caperele, sarea și piperul. Am pus capacul și am lăsat la fiert pentru 10 minute, amestecând de 2 ori în acest timp. După cele 10 minute am adăugat piureul de țelină, am amestecat bine și am mai lăsat la fiert aproximativ 5 minute. Pastele vor absorbi și după oprirea focului din lichid așa că nu trebuie să avem un risotto uscat în clipa în care decidem să oprim focul. Am servit cu valeriană din belșug . Cel mai bun risotto mâncat vreodată, fără nici un strop de unt sau parmezan !

Sfârșit de vară minunat !

Andra