Baton de migdale cu fructe uscate sau salam de migdale, dar mie nu îmi place cum sună ideea de salam, deși mi-a plăcut mereu salamul de biscuiți pe care l-am tot făcut schimbând și eliminând diverse ingrediente.

Această variantă este perfectă, cu pulpă de migdale rămasă de la lapte, tahini, cacao și carob, ulei esențial de portocale și  fructe uscate. Foarte gustos, consistent, este un adevărat baton energizant bun la micul dejun, după antrenamentul de la sală, alergat, pentru gustarea copiilor etc.

Ingrediente 

220 gr. pulpă migdale de la lapte

15-20 gr. tahini

1 praf sare

30 gr. pudră carob

20 gr.pudră cacao

2-3 picături ulei esențial de portocale

30 gr. curmale fără sâmburi (aprox. 6 buc.)

30 gr. stafide

30 gr. prune uscate (6 buc.)

30 gr. merișoare (o mână)

o lingură fulgi de cocos pentru tăvălit/un pumn nucă rumenită și măcinată/o lingură pudră cacao

Se blenduiește pulpa de migdale cu pudrele de cacao și carob, uleiul esențial, curmalele și prunele până se transformă în pastă modelabilă. Merișoarele și stafidele le-am adăugat la final pentru a nu se zdrobi.Am  pus compoziția într-un bol și am împărțit-o  în 3 părți părți pentru că mi-am dorit să le fac înveliș diferit.

Am folosit fulgi de cocos, pudră de cacao raw cu puțină scorțișoară și nucă rumenită câteva minute în cuptor, apoi măcinată. Le-am învelit în folie alimentară și le-am păstrat la frigider, în sertarul cu fructe timp de 3 zile. Atunci s-au terminat, probabil țin mai mult, 5 zile sunt ok sigur. Se pot și congela și scoate pe rând.

Doar gustări sănătoase să avem !

Andra