Prăjitură cu fulgi de ovăz și prune uscate numai bună pentru mic dejun sau gustarea dintre mese !

Anul 2018 a debutat pentru mine cu mâncare pentru copii, mai exact cu meniul vegan pentru o grădiniță Waldorf, așa că dulciurile mele din această perioadă sunt doar cu cereale integrale și fructe. O provocare măricică, am fost îngrijorată puțin că nu o să iasă, dar din fericire mi-a trecut repede. Atât prăjitura cu mei, mere și nucă cât și acest chec sunt delicioase, se pot coace sub diferite forme și nu se fărâmițează.  Plac atât copiilor cât și adulților, sunt sățioase, aromate și evident nutritive.

Ingrediente 

150 gr. fulgi ovăz măcinați

150 gr. fulgi ovăz întregi

250 gr. prune uscate

1 praf sare

3 prafuri nucșoară/scorțișoară

30 ml ulei sâmburi struguri (3 linguri)

250 gr. pară (1 pară mare)

70 gr. suc portocale (2 portocale)

250 gr, lapte vegetal

Începem prin a măcina cei 150 gr. fulgi ovăz, după care îi amestecăm în robot cu lichidele și para, prunele uscate, prafurile de sare și nucșoară. Transferăm compoziția într-un bol încăpător și adăugăm și fulgii de ovăz întregi, amestecând totul cu o spatulă.

Încălzim cuptorul la 180 grade C, ungem formele de silicon cu ulei de cocos sau punem hârtie de copt în tavă și turnăm compoziția. Nivelăm cu ajutorul unei spatule umede și lăsăm la copt 20-30 minute până se rumenește și retrage pe margini. Lăsăm la răcit, apoi scoatem din formă prăjitura prin răsturnare.

Dacă nu aveți scopul de a impresiona copii cel mai simplu ar fii să o faceți sub formă de chec sau tartă.

Clipe dulci și aromate vă doresc !

Andra