Biscuiți cu cimbru, usturoi și capere, fără gluten evident, fără praf de copt sau bicarbonat, cu ingrediente simple, făcuți pe fugă într-o seară  cu pofte de pizza, ascunși ca să ajungă și pentru pachețelul din ziua următoare.

Știți deja că folosesc făina de soriz de la BIOEM din Republica Moldova și am declarat în numeroase rânduri că o consider cea mai bună, mai versatilă făină fără gluten. Nu sunt adepta mixurilor, mi le creez eu și de obicei folosesc făină de năut alături de ea deoarece năutul se umflă și leagă astfel, imprimând compoziției și un ușor gust de ou…. pentru că nu degeaba există omleta de năut.

   

Ingrediente (16 buc.)

250 gr. făină soriz

1 lingură făină năut

1/2 linguriță sare

1 lingură vârf de cimbru uscat

1 linguriță de mirodenii pentru paste arabiata (ierburi uscate, usturoi uscat, ardei iute uscat)

2 căței de usturoi tocați rondele

4-5 linguri ulei sâmburi de struguri

2 linguri capere din borcan, scurse

2-3 linguri vin roșu (opțional)

100-150 ml apă plată sau minerală

                    Se încorporează și amestecă toate ingredientele cu spatula într-un bol, se lasă 10-15 minute să se închege compoziția până se pot forma cu mâna chifteluțe (este posibil să mai fie nevoie de apă sau ulei, făinurile de năut am văzut că se comportă mereu diferit…așa că ajustați fără grijă ). Nu va rezulta un aluat elastic, pe care să îl întinzi cu sucitorul…. exclus, este ca o mămăligă umedă mai degrabă, important este să puteți modela biscuiții sau mai bine zis cred …turtele. Eu le-am lăsat cam de grosimea degetului mic.

Se coc la 180 grade C, cuptor preîncălzit, timp de aproximativ 20 minute, până se rumenesc pe partea inferioară.

Au fost atât de buni ! Merg  și cu salată sau pateuri vegetale de minune.