Supă rece pentru că este vară și merge de minune atât la prânz cât și la cină ! Supă rece de migdale pentru că aceste oleaginoase sunt absolut delicioase, hrănitoare și nutritive.

Nu am mai integrat demult într-o rețetă și informații nutriționale, iar cum migdalele sunt pentru mine reginele nucilor vă povestesc puțin și cât de minunate sunt ele pentru corpul nostru.

  • Migdalele ajută la dezvoltarea și buna funcționare a creierului. Datorită conținutului de acizi grași esențiali Omega 6 și fosfor, consumul de migdale este esențial pentru dezvoltarea și funcționarea normală a creierului. Acestea stimulează celulele cerebrale, fiind recomandate atât în dieta copiilor, cât și în timpul sarcinii datorită conținutului de acid folic, care este important pentru a preveni nașterea prematură sau afecțiunile congenitale la făt.
  • Migdalele ajută la reglarea nivelului de glucoză din sânge la persoanele cu problema colesterolului mărit.
  • Consumul regulat de migdale contribuie semnificativ la prevenirea cancerului. Studiile arată că aproximativ 40 g (20-25 sâmburi) de migdale consumate zilnic acoperă 12 % din cerințele nutriționale de proteine ale organismului și 35 % din necesarul de vitamina E, un antioxidant care contribuie semnificativ la prevenirea cancerului.
  • Migdalele reduc riscul de infarct. Studiile arată că persoanele care consumă migdale de mai multe ori pe săptămână prezintă un risc cu 50 % mai mic de a face infarct, în comparație cu cele care nu includ aceste fructe în alimentația lor.
  • Consumul de migdale ajută la prevenirea bolilor de inimă. Grasimile monosaturate și antioxidanții, ajută la menținerea unei presiuni sangvine corespunzătoare și contribuie, indirect, la prevenirea bolilor cauzate de tensiunea arterială.
  • Migdalele țin infecțiile la distanță. Putem să ne ferim de infecțiile virale, inclusiv de răceală și de gripă, consumând zilnic migdale. Specialiștii au constatat că substanțele conținute de pielița migdalelor stimulează sistemul imunitar, îmbunătățind capacitatea celulelor albe de a detecta virusurile.
  • Migdalele stimulează digestia și ajută la combaterea constipației. 28 g de migdale conțin 3,5 g fibre, o cantitate care contribuie la prevenirea diareei și a constipației. De asemenea, este important ca în această perioadă să se consume și o cantitate suficientă de lichide pentru a ajuta organismul să prelucreze aportul de fibre.
  • Migdalele conțin acid folic, care este unul dintre cei mai importanți compuși ce previn malformațiile la naștere. În timpul sarcinii, migdalele sunt utilizate pentru tratamentul constipației, aspect frecvent observat la femeile însărcinate.
  • Consumul zilnic de migdale ajută și la înfrumusețare. Acestea îmbunătățesc calitatea pielii, a părului, dar și a dinților.

Știu că mulți dintre voi vă feriți oarecum de consumul de nuci și semințe pentru că nu știți proveniența lor exactă, dacă sunt modificate genetic sau nu…. iar cele certificate bio au prețuri enorme……. Vă înțeleg perfect ! O sursă sigură de migdale pe care pot să o recomand din suflet este Cămara Grecească . 

Tot de la ei vă recomand și uleiul de măsline, de cea mai bună calitate și cu gustul cel mai aromat. Orice produs de la ei poartă amprenta calității și al lucrului făcut din dragoste și pasiune.

Dar… să trecem la rețeta celei mai rapide, delicioase și alcaline supe :

Ingrediente (4 porții)

250 gr. migdale hidratate 8 ore cel puțin

120 gr. măr de vară (1 măr dimensiune medie)

2-3 căței de usturoi

20 grame ulei de măsline de bună calitate

15 grame oțet de vin (merge și de mere sau orez)

1/2 linguriță sare

450 gr. apă plată

Sumac, ulei, microplante pentru decor

       Modul de preparare este cât se poate de simplu : se introduc în blender toate ingredientele, doar apa se pune treptat-treptat și mixăm până obținem o consistență cât mai fină. Supa se mai lasă măcar 30 minute la frigider pentru ca toate ingredientele să emulsioneze bine între ele.

Se servește în pahare, asezonată cu sumac, stropi de ulei și verdeață. Un adevărat răsfăț atât pentru corp cât și pentru ochi, suflet !

Vară delicioasă !

Andra