Sos verde cu muștar de casă, delicios și sănătos. Având în vedere că am folosit și muștar de casă pot spune că este home made total ! Are o culoare verde minunată care se păstrează mai multe zile înviorându-ți astfel orice legumă, preparat, atât prin nuanță cât și prin gustul ușor picant și super fresh pe care îl are.

Eu l-am servit prima dată peste cubulețe de țelină coapte și a fost un prânz minunat. Nu știu dacă ați încercat țelina coaptă până acum, nu numai alături de alte legume…. Mie mi-a plăcut, am tăiat-o cubulețe mici, am presărat-o cu puțină boia afumată, sare, cimbru și un ulei de măsline super aromat. Eu sunt mare iubitoare de cartofi la cuptor și chiar a fost o alternativă delicioasă pentru zilele în care renunț la amidon, iar sosul verde a dus-o la alt nivel, gourmet aș zice :).

Se prepară foarte rapid, în 10 minute este gata și până acum la mine în frigider, în borcan, stă de 4 zile, tot fresh, tot verde crud. Muștarul și caperele ajută la conservarea lui mult timp !

Să vă mai spun că muștarul are și o mulțime de proprietăți medicinale ? Este excelent pentru accelerarea digestiei, tranzit intestinal, imunitate și circulația sângelui.

Ingrediente (aprox. 300 gr.)

100 gr. muștar de casă 

25 gr. capere din borcan

4 fire ceapă verde

1 legătură mărar

15 gr. ulei măsline aromat

100 ml apă plată

A doua zi am mâncat focaccia cu pesto și am adăugat și puțin sos verde, ca să condimentez puțin situația :). Evident au urmat și cartofii la cuptor pentru că muștarul merge excelent peste ei !

Toamnă aromată !

Andra