Stufat cu ciuperci pleurotus, un preparat  pe cât de ușor de preparat pe atât de delicios. Nu are nevoie de mult timp și nici de multe mirodenii pentru că verdețurile de primăvară fac toată treaba !

Indiferent că îl faceți de Paște sau altă dată o să vă încânte cu siguranță atât pe voi cât și pe toți care îl vor încerca, fie ei și carnivori !

Despre proprietățile ciupercilor pleurotus nu are rost să vă spun prea multe, știe toată lumea că sunt denumite Carnea Vegetarienilor  sau Ciupercile Terapeutice, nu-i așa ?

Sunt o sursă excelentă de acid folic, vitamine din complexul B, potasiu, fosfor și fibre care favorizează digestia !

 

Ingrediente pentru aproximativ 4 porții 

500 gr. ciuperci pleurotus (o caserolă)

3 legături ceapă verde

3 legături ustoroi verde

3 legături leurdă

aproximativ 400 ml de suc roșii

2-3 linguri ulei măsline

1/2 linguriță sare

1 pahar de vin roșu sec

cimbru uscat după gust

1 lingură rasă boia afumată

 

Ciupercile spălate și tăiate fâșii/cubulețe se călesc în tigaie cu cele 2-3 linguri de ulei măsline până își reduc volumul. Se scurge parțial apa pe care au lăsat-o, se adaugă și ceapa, usturoiul tocate mărunt și se mai călesc aproximativ 1 minut.

Adăugăm sosul de roșii, cimbrul, sarea, boia afumată și vinul și lăsăm să fiarbă la foc mic 10-15 minute. În ultimele minute adăugăm și leurda tocată, punem capac și lăsăm aromele să se așeze.

Servim în tihnă, alături de cei dragi !

PS : merge și cu mămăliguță foarte bine …

Cu drag,

Andra