Paste sau cus-cus pentru că am făcut acest sos atât cu paste fără gluten cât și cu cus-cus. Nu știu care au fost mai bune, sunt incredibil de delicioase și sățioase.

Sunt foarte potrivite pentru un prânz după antrenament sau dacă ții post intermitent pentru că sunt o masă completă de carbohidrați și proteină bune (alături și o salată verde neapărat) plus că te încântă profund prin gustul bogat.

Sunt și foarte rapid de făcut, se pot lua la caserola, mai ales varianta cu cus-cus care absoarbe sosul, se pot face și în cantitate mai mare pentru a mânca 2 zile din ele. Vă asigur că nu există risc de plictisire.

INGREDIENTE (4 porții)

1 conservă de fasole roșie (250 grame boabe după scurgere)

1 pungă de baby spanac 250 gr.

1 cățel de usturoi/o ceapă roșie/1/2 fir praz

1 linguriță boabe coriandru

1 lingură oregano sau alte ierburi uscate

1 lingură boia afumată

sare după gust

50 ml. ulei măsline

câteva prafuri piper cayenne (opțional)

500 ml. sos de roșii

1 pachet paste fără gluten de 400 gr. /100gr. cus-cus

pătrunjel pentru asezonare

Am început prin a căli puțin usturoiul în ulei de măsline alături de boabele de coriandru, apoi am adăugat sosul de roșii, boabele de fasole spălate și mirodeniile. Am lăsat la fiert, foc mic 10 minute.

Am adăugat și punga de spanac și am mai lăsat pe foc 5 minute. În acest timp am pus la fiert și pastele/apa pentru cus-cus.

Am răsturnat pastele în sos, am amestecat și am mai lăsat 10-15 minute sub capac (fără foc) pentru a se combina bine aromele !

Am servit asezonat cu pătrunjel și alături de o salată de rucolla !

Bun-bun ! Vă pup 🙂

Andra