Biscuiți cu ghimbir și melasă, sau biscuiți Sano pentru că sunt făcuți din ingrediente sănătoase de la Sanovita și serviți celor dragi cu toată încrederea calității .

Înainte de Dragobete am primit o frumoasă provocare de la Sanovita și Answear, mai exact am primit o cutie de bunătăți și un voucher reducere pentru a găti și servi ceva sănătos omului iubit într-o ținută specială !

Să știți că nu mi-a fost ușor să mă decid… Am ales din start să fie din categoria lenjerie și tot mi-a luat ceva timp pentru că există foarte multe modele superbe de cămășute, pijamale, seturi și halate chimono ! Am ales până la urmă o cămașă de noapte roz cu gri foarte fină și încă câteva itemuri pe wishlist.

Ba chiar am și un GIVEAWAY pe paginile Amoraws de facebook și instagram pentru voi, unde puteți câștiga același lucru răspunzând printr-un comentariu în care tăguiești persoana iubită. Concursul se încheie pe 1 Martie ! Vezi aici.

De asemenea, beneficiezi de o reducere de 15% la cumpărăturile online Sanovita folosind codul ANSWEAR !

Dar să trecem la delicioșii biscuiți cu melasă și ghimbir, inspirație Martha Stewart. Mai exact am adaptat rețeta faimoasei doamne veganizând-o. Vă las mai jos rețeta de la care am pornit pentru că de multe ori am vrut să vă arat cum veganizez eu rețetele în general, cu procent de reușită 99%.

Rețeta Martha Stewart, cu ou și unt :

INGREDIENTE • 2 căni + 2 linguri făină • 1 și 1/2 linguriță ghimbir măcinat

• 1 linguriță bicarbonat • 3/4 linguriță sare

• 225 gr. unt nesărat la temperatura camerei

• 1 1/2 cană zahăr granulat • 1 ou + un gălbenuș mare

• 2 linguri ghimbir cristalizat tocat mărunt

• 1 linguriță ghimbir proaspăt ras • 1/3 cană melasă

• 1 cană zahăr grunjos

VEGANIZARE CUM AM ÎNLOCUIT EU INGREDIENTELE (24 biscuiți)

  • 400 gr. făină integrală + 2 linguri fulgi ovăz Sanovita
  • 1 linguriță vârf de pudră de ghimbir
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 2 prafuri de sare
  • 100 gr. zahăr brut Sanovita + 30 gr. tăvălit aluatul
  • 20 gr. ghimbir proaspăt ras (aprox. 5 cm de rădăcină)
  • 50 gr. ulei sâmburi de struguri
  • 100 gr. băutură de orez Sanovita
  • 60 gr. apă minerală
  • sucul de la o lămâie
  • 100 gr. melasă

Am început cu amestecarea făinii cu fulgii de ovăz, pudra de ghimbir, sarea, bicarbonatul, zahărul, apoi am adăugat uleiul, ghimbirul ras, apa minerală, băutura de orez, melasa și sucul de lămâie, amestecând până am obținut un aluat nelipicios, precum cel din poza de sus. Am lăsat timp de 30 minute aluatul la frigider și am dat drumul la cuptor – 180 grade C.

Am luat aluat cu o linguriță, am format biluțe pe care le-am tăvălit prin zahăr, după care le-am pus în tava de copt, pe hârtie, aplatizându-le puțin. Le-am copt timp de 15 minute. Am făcut 2 ture pentru că am așezat la distanță biluțele și nu mi-au încăput toți odată.

Foarte gustoși acești biscuiți, foarte echilibrată aroma de ghimbir și după cum vedeți am redus mult din cantitatea de zahăr, grăsime, nu am folosit ghimbir confiat deloc, nici urmă de făină albă….ce mai, sunt perfecți !

Să vă fie cu folos !

Andra