Loading posts...
Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Alge dulci, picante, cu ciocolată sau cum rămânem tineri, sănătoși și energici cu ajutorul algelor

11 iulie 2016 @ 18:30 - 21:00

ron60

Alge dimineața, la prânz, gustare sau seara nu neapărat pentru că e vară ci pentru că sunt extrem de sănătoase. Japonezii, chinezii, europenii din ţările nordice şi irlandezii le-au apreciat dintotdeauna. Chinezii şi japonezii le folosesc şi astăzi pentru proprietăţile lor antiaging şi afrodisiace. În Scoţia şi Irlanda, se fabrică chiar şi pâine din alge, iar în Japonia fac parte din hrana zilnică, în salate, pentru fabricarea sushi-ului, ca garnitură, ba chiar intră în compoziţia unor produse de cofetărie, prăjituri sau îngheţată. Francezilor le-au plăcut algele mai degrabă pentru frumuseţe, mai ales în uz extern, alături de alte produse şi extracte marine.

Algele constituie o preocupare a lumii ştiinţifice, pentru unicitatea compoziţiei lor. Dacă în urmă cu 300 de ani, în ţările orientale se consumau doar 6 specii de alge, astăzi, s-a ajuns la 20 de specii, din totalul de peste 20.000 de specii de alge care există în apele lumii. Algele marine sunt de mai multe feluri: verzi, roşii, brune şi albastre.

Marea calitate a algelor este conţinutul bogat în compuşi minerali, al căror principal rol este regenerarea! În compoziţia algelor intră oligoelemente cantităţi semnificative de iod, brom, magneziu, potasiu, sodiu, calciu, fosfor, sulf, clor, cupru, siliciu.

Algele proaspete sau uscate natural conţin şi vitaminele A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, K, PP. Reprezintă o sursă proteică prin acizii aminaţi (metionina, serina, acid glutamic, cistina), dar conţin şi glucide, clorofila, substanţe antibiotice şi au un conţinut uriaş în fibre de celuloză.

Consumate intern, ca hrană sau în cure speciale, algele stimulează glandele endocrine şi imunitatea, stimulează circulaţia sângelui, combat retenţia, au efect antiinflamator şi antireumatic, pot corecta unele forme de hipotiroidie. Fibrele alimentare din alge împiedică depunerea de grăsimi pe pereţii vaselor sangvine şi reduc astfel riscul de ateroscleroză şi infarct miocardic.

Prin conţinutul bogat în potasiu şi iod, algele remineralizează şi sunt recomandate persoanelor care urmează tratament cu diuretice, ajutând şi în curele de slăbire şi remodelare corporală. Clorofila din componenţa lor are un efect regenerant şi un apreciabil efect antibacterian.

Numeroase studii au demonstrat eficacitatea extraselor din alge în cazul infecţiilor cu diverse tipuri ale virusului herpetic, cu virusul gripal A şi HIV. Algele au efect energizant şi asupra ficatului, facilitând eliminarea toxinelor şi scăzând astfel nivelul de stres din organism.

Te-am convins că trebuie să le consumi, nu ? Crede-mă că pot fii și foarte gustoase, îți demonstrez luni, 11 iulie, la Veg Studio. Facem o supă rapidă de vară, chipsuri coapte, salată mexicană, ciocolată sărată și biscuiți – toate vegane, delicioase și cu ingrediente de cea mai buna calitate. O să te îndrăgostești de alge …și da nici mie nu îmi plăceau salatele de la restaurantele asiatice de prin București .

Investiția ta este de 60 ron, biletele se pot cumpăra online de la Veg Studio sau direct de la mine . Este necesar să se plătească 10 bilete în avans pentru desfășurarea atelierului, iar limita de locuri este de 20 .

Vă aștept la o porție de fibre sănătoase și delicioase !

Andra

Detalii

Dată:
11 iulie 2016
Oră:
18:30 - 21:00
Cost:
ron60
Eveniment Category:
Etichete Eveniment:
, , , ,

Organizator

Amoraws

Loc de desfășurare

VEG Studio
Grigore Gabrielescu nr. 7
București , România
+ Hartă Google