Cum vremea este atât de mohorâtă am simțit nevoia de o mâncare caldă și consistentă. După o analiză a proviziilor din casa iată ce a ieșit:

Ingredientul de bază este quinoa (mozaic să fie mai veselă farfuria). Despre proprietăţile ei nu cred că trebuie să vă spun, ce mă încântă pe mine la ea este faptul că este proteină completă şi pe deasupra săracă în amidon (faţă de orez, de exemplu). O să vă spun cum o prepar de obicei:

– o cană de quinoa spălată se adaugă peste 3 căni de apă clocotită şi se lasă la fiert cam 15 minute, după care o mai las vreo 10 minute în oală să se umfle bine (cu focul oprit);
– în apa în care pun la fiert quinoa adaug şi un băţ de scorţişoară sau 2-3 steluţe de anason;
– înainte de a o pune în farfurie o asezonez cu sare, ulei (aici am pus de susan) şi zeamă de lămâie.

Pe lângă quinoa am servit fasole verde (congelată) cu ardei gras roşu pe care le-am pus în apă clocotită pentru 5 minute.

Separat am rumenit în tigaie 2 mâini de susan, un pic de chimen şi 2 căţei de usturoi (uneori mai calc şi eu strâmb) pentru a îmbrăca păstăile de fasole şi fâşiile de ardei. Am adăugat şi pătrunjel şi mărar tocat şi gata, a ieşit o mâncărică delicioasă şi săţioasă. Puteţi să îi adăugaţi tahini sau sos de soia dacă vi se pare prea simplă.
Quinoa este şi destul de calorică din păcate – cam acesta este singurul ei dezavantaj – aşa că e masa potrivită pentru ziua în care faceţi sport.

Să aveţi pofte sănătoase!

Andra