01004d3b9ef432f4e27d132ee3cff08fd7bad96017Aceste bombonici sunt absolut demențiale . Se fac și foarte simplu , nu îți trebuie îndemânare , aș zice că sunt bune pentru primul contact cu ciocolata raw . Să vă mai zic și că nu au miere sau agave , ci doar curmale ….și un ingredient minunat – piperul Sichuan . Deci sunt chiar dietetice pentru că piperul ajută arderile !

Piperul Sichuan nu face parte din familia piperului, așa cum ai crede. Este de fapt coaja uscată a fructelor unui copac din familia Zanthoxylum, fiind deosebit de apreciat în bucătăria chineză, dar și de mulți dintre medicii din zonă.

Cu toate că nu poate fi numit cu adevărat iute, acesta are o aromă ușor înțepătoare, care aduce ulterior o ușoară stare de amorțeală. Iar asta îl face indispensabil preparatelor de „tip Sichuan”.Piperul Sichuan are un miros puternic, care poate fi ușor asemănat cu cel de lămâie, având ușoare nuanțe lemnoase.  Îşi are originile pe Coasta Malabar şi a crescut în regiunile tropicale din toată lumea. Este disponibil în mai multe culori și sortimente, fiecare dintre ele având personalități ușor diferite, toate indispensabile în bucătărie.

Ingrediente ( 30 biluțe )

– 150 unt de cacao topit

– 14 curmale moi

– 2 linguri de zaț cafea ( dacă vă pare o nebunie renunțați , ies bune oricum )

– 2 linguri cacao

– 2 linguri carob

– 1 lingură vîrf de piper sichuan măcinat grosier ( ca să facă cranț când dai de o 1/2 de bobiță )

– pudră de cacao, carob pentru tăvălit trufele

Întâi facem o pastă din curmale , zaț  de cafea  și piper sichuan în robot . Este foarte important să fie moi curmalele pentru că altfel nu se vor face pastă .

Topim untul de cacao la bain marin / 37 grade în Thermomix , adaugăm cacao ,carob și amestecăm până se încorporează bine de tot .

Turnăm ciocolata lichidă peste pasta de curmale și amestecăm cu lingura ( într-un castron ) , lăsăm la frigider aproximativ 20-30 minute ( verificăm să nu se întărească prea tare ) , după care formăm biluțe cu mâna pe care le dăm prin praf de cacao și carob . Simplu, nu ?

Să vă răsfățați invitații , gazdele , prietenii cu aceste mici minunății . Vor fii impresionați !

Să ciocolatiți sănătos !

Andra