inghetata raw caise si ciocolataNu știu cum sunteți voi dar eu vara aș putea trăi doar cu înghețată ( așa că nu am dreptul să mă supăr pe copilul meu care consideră înghețata mâncare de prânz, cină și mic dejun )  ! Dar să fie asortată , de ciocolată și încă ceva, ceva acrișor care să se completeze cu gustul intens și amărui al ciocolatei și evident cât mai dietetică și ușoară . Așa că am găsit această combinație sublimă care se mai și prepară imediat . Sunt bune și separat , dar împreună ….în aceeași cupă , cu câteva nuci pecan zdrobite și feliuțe de caise zemoase sunt cum zic americanii match in heaven.

Despre  minunatele caise mă gândesc că știți cât de bogate  sunt în antioxidanți ,  vitamina A ( bună pentru sănătatea ochilor și acnee printre altele ) , fibre naturale ce ajută digestia și reduc colesterolului rău , fier , calciu și potasiu . Așa că trebuie să profităm din plin de prezența lor în piețe .

Cum se procedează ? Se pun 3-raw chocolate & pecan icecream4 banane coapte și decojite la congelator cu câteva ore înainte, o zi sau chiar o săptămână . Eu am în permanență în congelator .

Înghețată ciocolată 

– 350 grame banane congelate ( 3-4 banane )

– 100 grame curmale ( 14 buc. )  moi precum caramelele ( Medjol )

– 80-100 ml suc mandarine/portocale  ( cam 2 citrice )

– 70 grame pudra cacao si carob – 5 linguri vârf (așa procedez eu ca să mă bucur de proprietățile carobului păstrând gustul de cacao )

Se blenduiesc până se cremoșesc maxim , se gustă, se mai îndulcește după gustul personal și se lasă la congelator până pregătim cealaltă înghețată .

Înghețată caise 

– 250 grame apă și pulpă de la o nucă de cocos tânără ( o nucă de obicei ) /o cutie de carton de 250 grame lapte cocos din comerț/ 200 grame lapte vegetal

– 2 cm ghimbir ras

– 200 grame de caise coapte ( fără sâmburi )

– 2-3 linguri de miere/sirop agave/zahăr de cocos etc.

– 30 grame tărâțe psyllium ( 2 linguri vârf )

Se pun în robot toate ingredientele, se vâjuiesc bine de tot după care se pun în aparatul de înghețată sau la congelator pentru 2 ore (nu mai mult ca să nu facă ace de gheață)  .

Zdrobim si 100 grame de nuci pecan ( sau mai mult) pentru ornat . Eu amestec nucile cu o linguriță de zahăr de cocos și 2 prize de scorțișoară , amestec de care m-am îndrăgostit pentru că îmi amintește de pesmetul maroniu și aromat de la găluștile cu prune din copilărie ….

Facem platingul cu ambele feluri de înghețată, feliuțe de caise și nuci  și devorăm  ( fără vină că e naturală, sănătoasă și dietetică ) !

Weekend aromat !

Andra

raw peach ann pecan nuts icecream