Tartă sărată sau quiche cu broccoli, praz și stafide reprezintă un prânz sau cină fabuloase, cu care veți impresiona. Sățioasă, energizantă, plină de fibre, vitamine și minerale, această tartă mai are un atu – merge și în varianta raw, fără foc, dar și la cuptor (20 minute la 180 grade). Legumele oricum vor rămâne crocante, doar blatul își va modifica gustul.

quiche vegan cu broccoli (2)

 

Trecem la treabă ?

Ingrediente

Blat tartă

1 cană caju hidratat (200 grame)

1 cană fulgi ovăz fără gluten (am folosit eu)

50 ml ulei măsline

1/2 linguriță sare

1 lingură mix de ierburi uscate (busuioc, oregano, cimbru etc.)

1 linguriță rasă de turmeric

2 căței de usturoi

Se mixează în robot toate ingredientele până obținem un aluat elastic, potrivim mirodeniile după gustul personal și o întindem în forma de tartă acoperită cu foaie de copt (25 cm pe diagonală forma de tartă).

Compoziție

1 broccoli mic (aproximativ 250 grame)

1 ardei gras roșu (aproximativ 100 grame)

1/2 fir de praz sau și mai puțin depinde de toleranța personală la aromă și miros

2 linguri de stafide

100 grame caju hidratat

100 grame apă

sucul de la 2 lămâi

1/2 linguriță sare

1/2 linguriță coriandru măcinat sau câteva frunze proaspete

Legumele se toacă mărunt, broccoli se desface în floricele mici, se stropesc cu sucul unei lămâi și sare, coriandru, se amestecă cu mâna, se freacă precum salata de varză ca să se frăgezească și se lasă la frigider până pregătim sosul de caju din cele 100 grame de nucă hidratată, plus apa plată, sucul unei lămâi si sare (totul în robot).

Turnăm sosul peste salata de broccoli, adăugăm și stafidele și încorporăm bine de tot. Este bine să lăsăm compoziția măcar 30 minute să se așeze, stafidele se vor umfla, broccoli se va mai frăgezi astfel că vei avea impresia că este o compoziție gătită.

quiche vegan cu broccoli (1)

La prânz am servit-o crudă iar la cină i-am adăugat sos roșu Srirracha pe deasupra și am  lăsat-o la cuptor 20 minute, 180 grade.

Tare bun!

Andra