Ciocolată cu petale de trandafiri și atât …nu cred că mai contează dacă are sau nu mirodenii afrodisiace pentru multe doamne și domnișoare. Contează că este ciocolată naturală, care nu îngrașă iar dacă se văd și petalele de trandafiri romantismul și imaginația sunt dezlănțuite. Nu-i așa doamnelor ?

Indiferent de compoziție,  masa pură de cacao, pudra de cacao  sunt ingrediente afrodisiace.

Cacao înseamnă hrana zeilor. Iar noi suntem zeițele. Boabele de cacao sunt atât de prețuite încât sunt numite și pepe de oro, mai exact semințe de aur. În trecut aceste semințe erau folosite și ca monede de schimb. În jurul anului 1500 prețul unui sclav era echivalentul a 100 de boabe de cacao.

Cristofor Columb a adus în Europa aceste boabe de cacao dar nu au primit atenția cuvenită decât în momentul în care Hernando Cortez (explorator și el, cuceritor al Imperiului aztec din Mexic ) a gustat din aceasta băutura și a dus cu el, în Spania, o cantitatea mai mare de cacao.

Oamenii de știință au descoperit că aceste boabe conțin serotonină, o substanță care provoacă plăcere.
Deoarece avea proprietăți afrodisiace, preoții au numit această băutură din cacao drept una imorala. Rețeta acestei băuturi cu puteri miraculoase a fost ținută secretă aproape un secol.
Totul s-a schimbat în momentul în care francezii (romanticii Europei, nu ?) au avut primul contact cu boabele de cacao și băutura a devenit extrem de populară.

Ca să fiu sigură de efectul ei afrodisiac am decis să îi adaug și  pudră maca.

Maca – planta cunoscută şi ca ginseng peruvian, este unul dintre cele mai puternice afrodiziace naturale, fiind preferata locuitorilor din America de Sud. O găsiți la Republica Bio, aici . De fapt și restul ingredientelor le găsiți  tot la ei, calitatea cea mai bună la prețuri excelente.

 Planta arată ca un păstârnac şi creşte numai la altitudini înalte, pe munţii Anzi din Peru, unde localnicii o prepară simplu, că pe oricare altă rădăcinoasă. Este exportată însă și în alte ţări procesată, sub formă de pudră pentru shake-uri, capsule ori tablete. Toată această vâlvă din jurul ei are un motiv confirmat ştiinţific: maca revitalizează orice libidou aflat în prag de deces, şi ameliorează unele dintre simptomele furtunoase ale menopauzei. Totul, fără efecte secundare!
Ba mai  mult, potrivit unui studiu publicat în 2001 în Asian Journal of Andrology, planta mai are nişte virtuţi. Oamenii de ştiinţă ne anunţau la vremea respectivă că maca îmbunătăţeşte şi calitatea spermei, crescându-i motilitatea şi densitatea. Şapte ani mai târziu, cercetătorii au echilibrat balanţa în favoarea femeilor. Ei au descoperit că depresia, anxietatea şi disfuncţiile sexuale ale femeilor aflate la menopauză dispar ca prin minune, în plus beneficiile sunt valabile şi pentru doamnele aflate la post-menopauză. Concluziile au apărut în 2008, în revista medicală Menopause.

Între timp, CNS Neuroscience and Therapeutics a publicat un alt studiu ţintind situaţia femeilor având probleme sexuale în urma tratamentelor cu antidepresive. Specialiştii le-au administrat selectiv 1500 şi 3000 mg de Maca zilnic, unui număr de 20 de femei, între care 17 aflate sub tratament antidepresiv. Apoi, femeile au fost invitate să dea câteva răspunsuri în privinţa vieţii sexuale. Cele cărora li se administrase o cantitate mai mare, adică 3000 mg de maca zilnic, au transmis o îmbunătățire a vieţii sexuale.

Cum fac eu ciocolata raw afrodisiacă ? Foarte simplu și rapid .

Ingrediente ( pentru 2 tablete obișnuite de aproximativ 125 grame)

150 grame unt cacao

100 grame ulei cocos

1 praf sare

2 linguri pudră cacao

2 linguri pudră carob

1 linguriță rasă pudră maca

1 căpăcel apă de flori de trandafir/portocal

3 linguri sirop agave/nectar cocos/sirop arțar

petale trandafiri pentru ornat

ciocolată cu trandafiri

Se topesc unturile de cacao și cocos împreună la bain marin, în Thermomix , deshidrator, pe calorifer , după care se amestecă bine de tot și se adaugă restul ingredientelor. Compoziția rezultată se toarnă în forme de silicon. Eu fac tablete de ciocolată în formele de silicon pentru chec. Ca să se lege compoziția este foarte important să nu fie ude ustensilele sau mâinile voastre, inclusiv apa de trandafiri/portocal trebuie turnată treptat. Din acest motiv nu merge cu miere decât cu cea de salcâm, foarte fluidă .

Petalele de trandafiri (le-am cumpărat din Piața Obor,unde nu se găsesc mereu, dar se găsesc și online) se presară pe deasupra ciocolatei turnată în formă. Se lasă la congelator 30 minute după care se poate servi.

Zile pline de pasiune !

Andra