Curățenia de primăvară, această treabă foarte important de a fii realizată înainte de Sărbătoarea Paștelui pentru care de multe ori doamnele își iau concediu  iar apoi sunt atât de extenuate încât mai au nevoie de câteva zile în plus de concediu….

Eu personal cred că starea de oboseală se datorează și  compușilor chimici din produsele de curățenie. Dacă stai și inhalezi  câteva ore pe zi, 2-3 zile la rând, mai stai și cu mâinile pe cârpele umede , abosorbi și prin piele….cu siguranță extenuarea nu are legătură numai cu efortul fizic. Unele dintre efectele pe termen lung ale folosirii de produse de curățenie și cosmetice toxice sunt chiar dereglările hormonale atât de frecvent întâlnite în rândul femeilor, afectarea tiroidei cât și probleme dermatologice. De multe ori aceste probleme de sănătate s-au ameliorat sau chiar trecut doar prin eliminarea tuturor produselor toxice din viața de zi cu zi.

Din fericire piața produselor naturale este în plină dezvoltare așa că dacă ne interesează chiar putem renunța la toate produsele vechi. Eu v-aș recomnda totuși să citiți etichetele, mai exact lista ingredientelor, dacă puteți chiar să verificați brandul pentru că eticheta BIO sau ORGANIC din păcate este pusă de multe ori doar ca să justifice un preț mai mare și ….atât.

Luna aceasta eu am descoperit gama de produse de curățenie BIO-GREEN realizată de Produse Nano.

Nano Grup este o companie care promovează un stil de viață sănătos, oferind produse bio și nano atât pentru tine cât și pentru casă, birou, mașina, etc.  Toate produsele sunt ecologice și au la baza soluția micelară, bine cunoscută în Romania în produsele pentru demachiere.

Produsele nano sunt realizate cu  nanotehnologie care reprezintă inginerie la scară mică, constând în construcția sistematică la dimensiuni atomice și moleculare.  Tot ce ne încojoară este format din atomi inclusiv corpul nostru.

Nanotehnologia se folosește în numeroase domenii, cum ar fi tehnologia informației și comunicațiile, energie, sănătate și medicină. La baza acestei tehnologii stau nanoparticule care acționează  sub formă de nanosigililari. Acestea au rolul de a atribui suprafețelor o rezistență deosebită la zgâriere și uzură cu o îndelungată protecție anticorozivă.

Scopul produselor este de curățare ușoară și protejare pe termen lung, într-un mod natural. Gama variată de produse ecologice și antialergice obținute din compuși naturali care conțin și elemente nano realizează o curățare la nivel molecular.  Ingredientele lor sunt – apa distilată, acizi grași – ulei cocos, alcooli organici derivați din plante comestibile și semințe.

Deși sună atât de natural și probabil necredul pentru mulți dintre voi soluția de spălat geamuri și-a îndeplinit scopul chiar foarte ușor și rapid. Am fost ajutată și de copil pentru că acum am simțit că pot să îl implic ( până acum aveam o mare reținere din cauza produselor, deși am produse BIO de ceva timp, acum am avut 100% încredere) și chiar și o mânuță mică și neexperimentată a făcut geamul lună, fără urme.

Foarte important de menționat este că absolut toate soluțiile sunt hipoalergenice. Cum știu ce înseamnă să ai probleme dermatologice pe fond alergic consider un mare bonus această proprietate a produselor BIO-GREEN.

Pentru mine surpriza cea mai plăcută a venit de la soluția de scos petele – SPOT Remover, am pus  soluție pe pete de mâncare, acuarele, sclipici colorat și au dispărut imediat. Si în acest caz am învățat copilul să își dea jos bluza murdărită și să pulverizeze  pe pată.

Îmi place că au și un detergent universal pentru toate suprafețele, tot cu spray precum și unul pentru degresare și curățare tot universal foarte bun pentru bucătărie (chiuvetă, aragaz etc.). Singurul care se diluează este cel pentru podele (linoleum, parchet , marmură, granit) foarte spornic deoarece este nevoie doar de două capace mici pentru 1 litru de apă, cantitate suficientă pentru a curăța o casă de 3-4 camere cel puțin. Fiind și degresant nu a fost nevoie să insist sau să revin.

Mai au și spray pentru lemn și unul pentru piele naturală sau artificială (canapele, haine, încălțăminte). Aici nu am cu ce să fac comparație pentru că eu nu am folosit niciodată alte produse. Nu îmi place să am o grămadă de recipiente, prefer produsele universale și am aflat că intuind aceste nevoi Nano lucrează la niște formule multifuncționale.

Prețurile mi se par foarte accesibile, aruncați un ochi și peste cosmetice sau ce vă mai interesează pe voi pentru că transportul este gratuit de la 75 ron ( unde mai găsiți limita aceasta…) așa că chiar ar fii păcat !

PS – știți că detoxurile de primăvară cu mult verde, sucuri, smoothieuri nu sunt complete dacă nu renunțați și la cosmeticele și soluțiile de curățat toxice !

Spor la curățenie !

Andra