Pate-ul cu alge este super delicios, testat pe o mulțime de oameni, multora fără să le spun despre ce este vorba. Îl fac de vreo 2 ani dar se pare că abia acum i-a venit rândul la postare. E bine și mai târziu decât niciodată.  E un mod excelent de a mânca alge, pline de fibre , clorofilă și multe vitamine, minerale, nu este costisitor și exceptând perioada de hidratare a algelor și semințelor se face foarte rapid. Seamănă la consistență cu hummusul, chiar și la culoare …. nu este verde oricât de multe alge ar predomina în compoziție se pare că tot semințele de floare câștigă la culoare.

Ingrediente

50-80 grame semințe de floarea soarelui (depinde cât de mult vă plac)

70 grame alge deshidratate

4 căței de usturoi

1 ardei gras roșu

60 ml suc lămâie ( 1+1/2 lămâi)

 30 grame -3 căpăcele sos soya (la Republica Bio găsești sos de soya bio , fără zahăr prin el)

2-3 prafuri piper cayenne

100 ml apă plată

1/2 linguriță mirodenii chinezești

cimbru uscat după gust

sare dacă mai simțiți nevoia ( sosul soya este sărat)

Pate alge cover

       Începem pregătirile cu cel puțin 8 ore înainte prin hidratarea semințelor de floarea soarelui. Putem să hidratăm și algele tot acum sau cu cel puțin 30 minute înainte de pregătirea pate-ului.

      Odată hidratate ingredientele principale, le scurgem și clătim bine de tot după care le mixăm în robotul cu lamă S alături de restul mirodeniilor până obținem o pastă groasă asemeni hummusului. Este bine ca zeama de lămâie și apa să le adăugați treptat-treptat astfel ca atât gustul cât și consistența să fie pe placul vostru.

    Dacă nu aveți mirodenii chinezești puteți să folosiți arăbești – garam masala, ras el hanout, galangal sau pur și simplu să vă faceți singuri mixul de 5 arome chinezești – vezi aici .

   Eu îl pudrez cu sumac pentru că gustul acrișor se combină excelent cu algele și îl servesc cu roșii sau/și vlăstari picanți. Trebuie să îl introduceți în meniul vostru măcar lunar.

    Vară verde !