Înghețata Raw Praline & Cocos este o înghețată perfectă și cu siguranță pe gustul tuturor. A fost făcută cu gândul la Nirvana praline & cream, păcatul dulce din comerț al meu, copilului și …al multora….aștept și îmi asum  aruncatul cu pietre al veganilor . Nu știu dacă este mai bună (cică ar fii …, dar gusturile nu se discută), cu siguranță este sănătoasă și curată…..vegană și îngrașă mai puțin.

Mi-am dat seama că senzaționalul ei este dat de  nucile pecan ușor caramelizate, presupun că așa sunt făcute în cazul celei din comerț. Eu am folosit zahăr de cocos, puțin, nu suficient pentru a face acele nuci caramelizate gen tort crunch dar suficient pentru a transforma pecanurile în praline. Baza este foarte bună, merge jonglat cu ea și pentru alte creme sau înghețate, așa că vă îndemn să încercați cu toată încrederea.

Ingrediente ( 3 porții poză)

2 banane

250 grame smântână cocos/ partea groasă care se ridică de la laptele cocos/lapte de nuci făcut cu o cantitate mică de apă

1 linguriță rasă de pudră maca (să ne destresăm și mineralizăm)

5 curmale moi

1 lingură miere/green sugar/arțar/agave/nectar cocos

1 mână de pecan

2 linguri zahăr de cocos

ulei de cocos pentru uns tigaia ceramică

smochine sau alte fructe pentru decorVeg pecan&cocos icecream

Am amestecat în robot bananele, smântâna de cocos, maca, curmalele și mierea până s-au cremoșit bine de tot, după care am transferat compoziția în aparatul de înghețată pentru 25 minute.

Am mărunțit pecanurile, am uns tigaia cu puțin ulei cocos, am încins-o și am pus zahărul de cocos cu pecanurile. Am amestecat cu spatula aproximativ 2-3 minute după care am răsturnat pecanurile caramelizate în aparatul de înghețată. Am avut grijă să păstrez câteva și pentru decor.

 Cred că a rezistat 10 minute în cupe, mai mult a durat să fac pozele, să tai smochinele,  timp în care celelalte două erau devorate deja.

Să nu mă credeți, încercați neapărat și voi !

Pentru alte prăjituri absolut delicioase și inofensive pentru sănătate, siluetă și mediu vă aștept pe 6 septembrie la Veg Studio. Facem clătite fără gluten la cuptor, baclava fără gluten și creme brulle fără lapte, ouă sau zahăr. Mai multe detalii sau rezervări aici.

PS – suntem o familie de gurmanzi pofticioși  care vrem să mâncăm sănătos și vegan. Nu ne mulțumim cu nuci și miere, boabe de cacao, avem nevoie de mai mult așa că încerc până obțin o super prăjitură, mai bună decât cea clasică din toate punctele de vedere ca să fim satisfăcuți cu toții.

Inghețată veg praline și cocos