Tortul de morcovi gen Starbucks, vegan, a declanșat pasiuni mari în rândul clienților acestei cafenele. Cică este mult mai bun chiar. Evident că da pentru că în primul rând este fără zahăr, fără făină albă și lactate, iar aroma lui este atât de fresh și naturală, cardamonul, ghimbirul, lime și vanilia făcându-l cel mai bun. Să nu mă credeți pe cuvânt, eu nu cred pe nimeni până nu fac eu cu mânuțele mele așa că încercați-l ! Este și foarte accesibil ca ingrediente, deloc costisitor, doar caju …. mă știți doar – nu cred că torturile cu multe nuci sunt ok și mi-am creat rețetele reducând la maxim sau chiar omițând nucile de orice fel. Mi-a luat mult timp până am reușit să și scriu rețeta, l-am făcut la pahar (prefer așa în ultima vreme).

Ingrediente pentru 600 grame ( 4-5 cupe sau porții)

Blat : 100 grame fulgi ovăz , 180 gr.- 3 morcovi rași, 60 gr. curmale moi – 10 buc. (se pot pune stafide în loc), 1 linguriță psyllium, sucul de la o portocală.

Se mixează în robot toate ingredientele până se transformă în pastă solidă și gustoasă. Nu vă îngrijorați dacă este prea lichidă compoziția, fulgii de ovăz o să mai absorbă și la final va fi un blat asemănător chiar cu cel de pandișpan. Punem cu spatula într-o formă de tort mică sau în pahare (cu lingura) și lăsăm la frigider până preparăm crema.

 Crema: 350 grame caju hidratat (vreo 250 grame înainte, o cană), 100 ml suc lămâie – 2 și 1/2 lămâi , 1/2 lime întreagă (fără coajă), 2 cm ghimbir ras, 1/4 linguriță pudră cardamon, 200 grame miere/agave/arțar/nectar cocos , 80 ml ulei cocos, 50 ml apă plată sau lapte vegetal,1/2 băț vanilie.

Blenduim toate ingredientele până obținem o cremă fină, pe gustul nostru. O așezăm peste blat și lăsăm la congelator să se întărească.

Topping : 100 grame stafide, coaja de la 1 lime (răzuiți inainte de a pune pulpa la crema de caju), sucul de la 1/2 lime, 1 morcov ras fin-150 grame, 1 lingură miere/sirop agave/sirop arțar/nectar cocos, 2 prafuri scorțișoară, 1 linguriță psyllium.

Punem toate ingredientele într-un castronel și lăsăm să se amestece aromele, să se umfle stafidele. Este important ca stratul de cremă să fie întărit înainte de a pune toppingul. Stratul acesta este cireașa de pe tort, atât de bun încât îți vine să îl mănânci cu lingurița.

tort morcovi raw

Unul din cele mai bune torturi raw care există în lume, nu dai greș cu el nicioodată !

Zile dulci și sănătoase !

Andra