Biluțe proteice cu morcovi, mirodenii și semințe de chia, pline de fibre, proteine și absolut delicioase. Cică seamănă la gust cu prajitura copilăriei Alba ca Zăpada. Eu nu știu doar că sunt foarte bune, nu fac comparații decât ca să atrag atenția asupra unui preparat celor care sunt mai sceptici …..trăiesc din bucătăria aceasta așa că trebuie să mai recurg și eu la strategii…

Sunt excelente după ora de sport, alergat, pentru pofta de dulce de după-amiază, când te încearcă oboseala sau răceala. Se poate renunța la semințele de chia dacă aveți probleme cu ele,  tot se leagă foarte bine .

Le-am făcut și la școala copilului (ca demo, împreună cu ei) cu pere în loc de morcovi, fără chia, le-am făcut și cu dovleac plăcintar și mereu au fost un succes. Așa că nu ezitați să le preparați !

Ingrediente (26-30 biluțe mai mari sau mai mici)

120 grame fulgi cocos

200 grame morcovi rași

2 cm ghimbir ras

25 grame stafide

10 curmale moi

50 grame miere (la pere e posibil să nu fie nevoie pentru că sunt mai dulci)

sucul și coaja unei lime

1-2 prafuri de nucșoară

1-2 prafuri scorțișoară

1 lingură semințe chia

              Se pun toate ingredientele și mirodeniile (fără semințele de chia ca să nu le zdrobim) în robotul cu lamă S. Dacă vi se pare că sunt prea multe ingrediente puteți să puneți doar jumătate din ele și să mixați puțin, își vor reduce mult volumul. Chiar și eu la Thermomix fac așa uneori. Mixăm până compoziția este aproape legată. Transferăm într-un castron, adăugăm semințele de chia și amestecăm bine de tot. Lăsăm 20-30 minute să se închege compoziția și modelăm biluțe de mărimea dorită. Putem să le mai tăvălim prin fulgi de cocos amestecați cu coajă rasă de lime  pentru un aspect clasic. Simplu și delicios !

        Tot simplu, delicios și util este și următorul atelier în colaborare cu Monica Dascălu – Vivasan. Discutăm despre cum să nu ne mai fie frig, cum să evităm tristețea din sezonul rece, cum să scăpăm de cuperoză, extremități mereu reci, varice și vase capilare inestetice. Pregătim un delicios lichior de ouă fără ouă, zahăr sau alcool de care se va îndrăgosti toată familia și prietenii tăi, un mousse energizant de goji și banane și chifteluțe coapte power green cu spanac și nuci ! Până pe 26 octombrie beneficiezi de reducere la înscriere. Detalii aici .

      Zile minunate să aveți !