Biscuiți cu morcovi pentru bebeluși dar atât de buni și pentru mămici, tătici sau oricine vrea o gustare sănătoasă, fără zahăr. Sunt numai buni de luat la drumuri de vară spre mare sau munte, la birou sau școală. Se fac foarte ușor și repede, iar după gustul personal puteți să mai adăugați arome (ghimbir, scorțișoară, cardamom, coajă de lămâie etc.).

Ingrediente 

150 grame fulgi de ovăz măcinați

200 grame morcovi (3 buc.)

150 grame stafide și curmale

30 grame ulei sâmburi de struguri

1 praf sare

3-4 linguri suc de portocale/apă/lapte vegetal

       Am măcinat fulgii în robot, i-am transferat într-un bol, după care am făcut un piure din morcovi, fructele uscate și lichide (tot în robot). Am amestecat fulgii cu piureul, plus un praf de sare și am lăsat să absoarbă ovăzul lichidele. Mi-am pregătit un bol cu apă pentru mâini și am început să formez biluțe, pe care le aplatizez în palma umedă și le așez pe foaia de copt. Eu am făcut și o găurică cu degetul, în mijloc, unde am pus o stafidă. Nu trebuie așezați foarte aproape că nu cresc. I-am lăsat la 180 grade C, cuptor preîncălzit, timp de 20 minute.  Când se pot dezlipi de pe foaie și sunt ușor rumeniți pe fund înseamnă că sunt gata chiar dacă aveți impresia că sunt încă moi și umezi. Fulgii de ovăz vor absorbi din lichide și după răcire.

   Dacă le adăugați și o linguriță de pudră ghimbir devin super energizanți !

    Și bebelușii papă bun !

   Andra